Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ilga Šuplinska. Tikai ne vadītāja!

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Bijusī izglītības ministre Ilga Šuplinska plāno ar juristiem vērtēt Daugavpils universitātes rektora vēlēšanas, kurās pati izgāzās ar lielu blīkšķi. No 50 derīgajām Satversmes sapulces dalībnieku balsīm viņa saņēma tikai piecas (!), savukārt jaunievēlētais kandidāts Arvīds Barševskis – 32 balsis.

Ilga Šuplinska savulaik no ministrēšanas tika atstādināta un drīz pēc tam arī izstājās no Jaunās konservatīvās partijas, kuras sastāvā 13. Saeimas vēlēšanās startēt viņu esot pierunājuši Jānis Bordāns un Juris Jurašs. Viņas «valdīšanas laikā» ātrāku tempu uzņēma augstskolu reforma, taču augstākās izglītības iestādes to kritizēja. Saspīlētas attiecības ar daļu augstskolu akadēmiskā personāla radīja arī neveiksmīgie mēģinājumi atbrīvot no amata Latvijas Universitātes rektoru Indriķi Muižnieku. Viņa tolaik bija nepopulārākā ministre Krišjāņa Kariņa valdībā. Turklāt iepriekš Šuplinska vairākas reizes bija neveiksmīgi kandidējusi vēlēšanās. Viņas vārdu vēlētāji sparīgi svītrojuši no sarakstiem, bet neatlaidība un varas vēlme ir lielāka par jebko. Tādi cilvēki no skatuves nenoiet...

Ilgas Šuplinskas astrokartē parādās tendence īpaši nerēķināties ar citu viedokļiem - kas ieņemts galvā, tas jādara. Uz to norāda spītīgo un ietiepīgo zodiaka zīmju - Auna un Vērša - ietekme. Auna zīmē atrodas Saule, kas astroloģijā atbild par personības ego, savukārt Vērsī prāta planēta Merkurs un sievišķā Venera. Cilvēks ar šādiem astro stāvokļiem dodas uz priekšu, lai tur vai kas. Ir tāds attiecīgās situācijas raksturojošs teiciens: «Pēc manis kaut ūdens plūdi...»

Cilvēki ar Auna un Vērša zodiaka zīmju ietekmi horoskopā zina, ko vēlas panākt, un dara to neatlaidīgi. Dažkārt tas ir pozitīvs dzinējspēks, taču bieži vien līdztekus virzībai notiek arī turēšanās «rāmjos», kas neļauj palūkoties uz situācijām plašākā kontekstā.

Emociju aizbildnis Mēness Šuplinskas horoskopā atrodas Lauvas zodiaka zīmē - tās ir ambīcijas, vēlme valdīt, pierādīt sevi, būt vislabākajai. Var gadīties, ka šo ambīciju dēļ netiek ņemti vērā atšķirīgi uzskati, bet savas intereses tiek liktas pirmajā vietā. Ja arī cilvēkam pašam šķiet, ka viņš ir vislabākais, ne vienmēr tā tas arī ir.

Planēta Jupiters bijušās ministres astrokartē norāda, ka plāni var būt lielāki nekā iespējas, reizēm idejas mazliet utopiskas. Savukārt no pozitīvajiem aspektiem var minēt praktiskumu, kas parādās caur spēcīgo Zemes stihijas jeb Vērša zodiaka zīmes ietekmi.

Tas nav spēcīga politiķa vai izcila līdera horoskops, taču astro kombinācijas pozitīvas, lai darbotos savā specialitātē kā literatūrzinātniece un pasniedzēja.