Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Leonarda Ķestere kļuvusi par Doļģes televīzijas mammu

© Gatis Gierts F64

Par vienu no divām jaunā sarunu šova «Vīrietis uz paklāja» vadītājām izvēlēta Leonarda Ķestere-Kļaviņa. Aktrise un producente piedāvājumu pieņēmusi ar prieku un gaida, kāda būs skatītāju reakcija.

Līdz šim tikai aktrise

Līdz šim lielākoties producentes statusā bijusī aktrise Leonarda Ķestere-Kļaviņa sarunā ar »VZ« atzina, ka sarunu šova vadīšana viņai ir izaicinājums. «Līdz šim televīzijas kameru priekšā esmu bijusi aktrise, nevis raidījumu vadītāja. Tās ir atšķirīgas specifikas. Aktrisei galvenais uzdevums ir darboties tā, it kā kameru nebūtu, un, ja nejauši ieskatās kamerā, kadrs tiek pārfilmēts. Tagad man jāiemācās citādi strādāt ar kameru,» stāstīja Ķestere-Kļaviņa. Atzinīgus vārdus viņa veltīja savai šova partnerei Elīnai Doļģei: «Esmu ārkārtīgi priecīga, ka jaunajā šovā strādāju kopā ar tik jauku un pieredzējušu vadītāju, kāda ir Elīna. Viņa ir personība. Tad, kad man bija izdevība redzēt raidījumu «Tautas balss», vienmēr priecājos par to, kā viņa to vada. Gudra un skaista meitene. Jaunajā raidījumā es viņai esmu gandrīz tāda kā mamma. Sarunas risina teju vai māte ar meitu.»

Nebaidās no melnā humora

Aktrise pati palīdzējusi izaugt kādam sev ļoti tuvam vīrietim – [laulībā ar aktieri Ģirtu Ķesteri dzimušajam] šobrīd 23 gadus vecajam dēlam Paulam Ķesterim. «Jā, pusaudža laikam veiksmīgi kopā tikām pāri, bet nevaru apgalvot, ka esmu izaudzinājusi savu dēlu, jo vīrieši, gluži tāpat kā sievietes, turpina attīstīties visa mūža garumā. Tagad Paulam ir jaunība, priekšā ir vīra gadi.»

Domājot par cilvēku savstarpējām attiecībām, jaunā šova vadītāja atzīst, ka var pilnībā piekrist psihoterapeita Viestura Rudzīša padomam – lai gūtu priekšstatu par attiecībām, jāpēta grieķu mitoloģija. «Arī Šekspīra lugas var izrādīties lielisks palīgs. Ir vērts palasīt grāmatas, skatīties filmas un pavērot arī to, kā tev apkārt dzīvo cilvēki.» Šova parādīšanos TV ekrānos gaida arī viņas tuvākie cilvēki. «Daudzi skatās ārzemju šovus, protams, visiem patīk, piemēram, Opra Vinfrija, un arī mani mudina – jūs ar Doļģi varētu pārkāpt latviskajai mērenībai un takta izjūtai, arī mums vajag vairāk atļauties un nebaidīties no melnā humora. Jaunajā raidījumā mums ir vēlme iet solīti uz priekšu atbrīvotībā,» saka Ķestere-Kļaviņa.