Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. LIZDA vadītāja Vanaga. Vai piemērota amatam?

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Inga Vanaga, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja

Vairākās vēlēšanās caurkritusi un vienu reizi ievēlēta Saeimā no Zatlera Reformu partijas. LIZDA vadībā kopš 2015. gada. Ziņu aģentūra LETA vēstījusi, ka arodbiedrības popularitāte pedagogu vidū krītas. Samazinās biedru skaits un arī ienākumi no biedru naudas. Savukārt Ingas Vanagas amatpersonas deklarācija vēsta, ka, piemēram, 2020. gadā Vanagas alga par darbu LIZDA priekšsēdētājas amatā pieaugusi par 6,9 %, sasniedzot 31 748 eiro. Vēl gadu iepriekš viņas alga LIZDA bija 29 688 eiro. Vienlaikus Vanaga no LIZDA saņēmusi arī citus ienākumus - 2020. gadā tie bija 2147 eiro, bet 2019. gadā - 1019 eiro.

Patlaban atkal aktualizējies pedagogu algu jautājums. Ko vēsta tā cilvēka astrokarte, kuram būtu jāaizstāv nozare? Ingas Vanagas horoskopā ir spēcīga Dvīņu zīmes ietekme - tajā atrodas gan par personības ego atbildīgā Saule, gan sievišķā Venera. Šai zodiaka zīmei raksturīga mainība. Pozitīvās īpašības - labas komunikācijas spējas, veikla valoda, daudz ideju. Taču īstenot plānus var traucēt mainīgums un šaubas - kad idejas stājas rindā, bet prāts saka vienu, sirds kaut ko citu. Iespējama virspusība. Labāk jūtas, ja ir vairākas intereses, vairāki virzieni, kuros darboties. Sarežģītās situācijās biezi vien nezaudē apķērību. Dvīņu zīmes pārstāvjiem nepatīk būt saistītiem vienā vietā vai ar vienu cilvēku, viņiem tīk kustība un pārmaiņas. Kaut arī materiālie labumi viņus ne īpaši saista, tie dod brīvību, kas ir ļoti nepieciešama.

Cilvēka horoskopā svarīgs ir arī prāta stāvoklis, par to atbild Merkurs, un Ingas Vanagas piedzimšanas brīdī tas atradies Vēzī. Tā ir zodiaka zīme, kas iestājas un parūpēsies par savējiem, kam svarīgs stabils pamats zem kājām un arī materiālais stāvoklis, lai to pamatu varētu sajust. Iespējamas arī garastāvokļa maiņas, un Marsa novietojums horoskopā neizslēdz asas piktuma izpausmes. Vēl būtiska loma ir arī emociju rādītājam Mēnestiņam, kurš LIZDA vadītājas horoskopā atrodas Zivju zodiaka zīmē. Tā ir empātiska, labestīga, bet dažkārt vēlas peldēt pa straumi.

Horoskopā ir arī ierobežojošie momenti, un cilvēkam var būt diezgan grūti uzsist dūri galdā un pateikt: «Būs tā, kā es teicu! Vai nu tā, vai - nekā!» Liela kuģa vadīšana var būt sarežģīta.