Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Edgars Pujāts: Kaut arī esmu mākslinieks, tomēr protu arī skrūvi ieskrūvēt

© F64

Liepājas teātra aktierim Edgaram Pujātam šis pavasaris rādās aizņemts: teātrī tuvākajā sāksies darbs Mazās zāles izrādē «Medus garša», kur Edgaram uzticēta loma; viņš šopavasar piekritis iesaistīties projektā – salidojumā «O, kādi zēni!», kur kopā ar saviem skatuves kolēģiem no citiem Latvijas teātriem dosies pie klausītājiem ar skaistākajām dziesmām no teātra izrādēm, taču koncertos netrūkšot arī joku un labsirdīgas apcelšanās. «Vienkopus šos visus skatuves kolēģus neesmu saticis pat «Spēlmaņu naktī»! Tik dažādi, bet ar vienotu mīlestību pret dzīvi, skatuvi un dziesmu. Šī būs neaizmirstama satikšanās,» saka Edgars. Savukārt par lietām, kas viņu raksturo, aktieris atzīst: «Vispār lietām un priekšmetiem nepieķeros, vismaz tādā nozīmē, ka neiemīlos. Iemīlas sievietēs, draugos…»

10 lietu, kas raksturo Edgaru Pujātu

Gata Šļūkas oriģināldarbs

«Pazīstamā karikatūrista Gata Šļūkas oriģināldarbiem komentārus nevajag. Šo darbu man uzdāvināja vienā no šlāgeraptaujas koncertiem, kur uzstājos ar savu dziesmu. Pirms tam kādā intervijā biju pastāstījis, kā tapa dziesma. Acīmredzot, iedvesmojoties no šī stāsta, Gatim tapa šis darbs.»

Dārza šķēres

«Kā jau lauku cilvēkam, man pie rokas vienmēr dārza šķēres. Lai arī cik tas būtu sāpīgi, reizēm ir jāgriež nežēlojot, un rezultāts būs acīm redzams.»

Skrūvgriezis «Makita»

«Kaut arī esmu mākslinieks, tomēr protu arī skrūvi ieskrūvēt. Mans saimnieciskais partneris, ko lietoju visbiežāk, ir skrūvgriezis «Makita».»

Termoss

«Nu jau droši varu teikt, ka esmu ronis, nevis ronēns. Mana sirdslieta ir ziemas peldēšana, pēc kuras labprāt iedzeru siltu piparmētru tēju, kura ielieta īpašajā termosā. Un tad uzreiz - siltas zeķes kājās!»

Sievas Martas pildspalva un teksti

«Kur tik nevar atrast senos rakstus: uz sienām, klintīs iegravētus, mākoņos rakstītus, drukātus zelta burtiem uz bifeļa ādas... Es drukāju savas idejas un tekstus ar roku uz baltas papīra lapas. Veiksmi dažreiz nes sievas Martas nerakstošā pildspalva.»

Kamera ar statīvu

«Protams, eju laikam līdzi: katram sevi cienošam jūtūberim, tiktokistam, internetistam, instagramistam līdzās jābūt kameras statīvam ar visu gaismu. Vismaz man tāds ir!»

Iešana pirtī

«Vēl viena mana sirdslieta un aizraušanās ir pirtošanās, attīrīšanās no ikdienas mēsliem, kas tevī un apkārt. Tad var vilkt baltu kreklu mugurā un iet zemi rakt!»

«Art beton» mākslinieka komplekts

«Lai arī izskatās necili, patiesībā ar šo mākslinieka komplektu «Art beton» (pats to dēvēju par māksliniecisko betonu) var paveikt lielas lietas! Vēl tikai mācos, bet jau izmantoju praktiski - veidoju skulptūras un interjera priekšmetus mājas apdarei.»

Mīļākās smaržas

«Manas mīļākās «Paco Rabanne» smaržas. Savulaik tās saņēmu dāvanā no kāda (tagad jau Rīgas) pielūdzēja.»

Kulons

«Gadiem ilgi glāstījis mana skaistā kakla aprises, šis kulons ar gravējumu ir ļoti nozīmīgs manā dzīvē. Arī šis mirklis reiz beigsies, tāpēc mīlēsim, saudzēsim to mirkli, kas mums ir dots. Nepieķersimies lietām, kas nav svarīgas, bet baudīsim mirkļus, kas mūsu mūžu padarīs jēgpilnu.»