Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Jānis Vimba - finansists vai režisors?

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Nacionālais teātris ir nākamais aiz Krievu teātra, kur tiek rīkots konkurss uz direktora amatu. Nebūs liegts kandidēt arī pašreizējam Nacionālā teātra vadītājam Jānim Vimbam. Kultūras ministrija ar direktora darbu esot apmierināta, taču valdes locekļu pilnvaru termiņš ir pieci gadi. Direktora un valdes locekļa pienākumus Jānis Vimba sāka pildīt 2018. gadā.

Kā personība viņš ir daudzšķautņains, spējīgs sekmīgi darboties gan lietišķajā, gan radošajā jomā. Mācījies Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultātē, kur ieguvis bakalaura un maģistra grādu, Latvijas Kultūras akadēmijā ieguvis bakalaura grādu mākslās, pēc tam arī maģistra grādu teātra režijā. Strādājis Pašvaldību lietu pārvaldē par jaunāko referentu, bijis tirdzniecības menedžeris, arī Finanšu ministrijas vecākais referents.

Teātra direktora astroloģiskajā kartē izteikti dominē Zemes stihija, kas piešķir spēju domāt racionāli un rīkoties saimnieciski un praktiski, izprast materiālo pasauli, struktūru, kombinācijas. Savukārt spēcīgā Mežāža zīmes ietekme (tajā atrodas par personības ego atbildīgā Saule, prāta planēta Merkurs un vīrišķās enerģijas nesējs Marss) norāda, ka cilvēkam svarīgi rīkoties pamatoti un atbildīgi. Dažkārt varbūt uzņemas pārāk daudz atbildības un pienākumu. Gan darbā, gan privātajā dzīvē. Ļoti derētu iemācīties Skārletas pieeju: «Par to es domāšu rīt!» Būs vieglāk. Kaut gan... varbūt arī ne, jo astroloģiskajā kartē ir planētu kombinācijas, kurās iesaistīts Plūtons - lielais transformators un urdītājs. Tās norāda uz vēlmi iedziļināties, meklēt un atrast patiesību, lai kādās dzīlēs tā būtu noslēpusies. Ar šādām astro kombinācijām cilvēkam ir pašam savs viedoklis un var būt diezgan grūti pieņemt pretējo. Pārliecināt varēs tikai ar loģiskiem argumentiem.

Iespējams, virzībā uz priekšu jāpārvar iekšējās šaubas, bet ar katru nākamo attīstības soli šīs izjūtas mazinās. Piemīt īpašības, kas noderīgas vadītājam, finansistam, bet mākslas pasaulē - režisoram - formas un struktūras izjūta.

Dzīvē svarīgs ne tikai darbs, bet arī ģimene. Par savējiem rūpēsies un gādās pašaizliedzīgi. Būtiska dzimtas tēma, savu sakņu izzināšana un apzināšanās. Sekmīga darbošanās ar un ap īpašumiem, vēsturiskā mantojuma saglabāšana (gan tiešā, gan simboliskā nozīmē).

Piemīt diezgan laba intuīcija - sajūtu līmenis, kad paskaties uz otru un saproti, kas kuram aiz ādas.