Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Slavenākie kaķi, par kuriem runāja pasaulē 

© Pixabay

Kaķi ir vieni no visvairāk skatītajiem un apspriestajiem mājdzīvniekiem sociālajos medijos un ziņās. Arī pēdējos mēnešos pasaules medijos tika apspriesti četrkājainie mājas mīluļi un viens kaķu dzimtas plēsējs. Par ko ir stāsts? Dzīvnieku barības ražotāju kompānija kopā ar pasaulslavenu dziedātāju izveidoja reklāmas klipu, kurā galvenais tēls ir kompānijas kaķa simbols, slavenu dizaineru pāra kaķiem pievienojas kaķēni, Romas pāvests kļuva par aizbildni leopardam, savukārt kantri mūzikas dziedātājas minkāns ierindojās starp pasaulē bagātākajiem kaķiem.

Lieliski ir būt kaķim

Viens no lielākajiem kaķumīļiem, popmūzikas zvaigzne Robijs Viljamss uzrakstīja dziesmu mājdzīvnieku barības ražotājam un zināmākajam zīmolam «Purina». Video rullītī redzams, kā pirms kopīgā koncerta sākuma ģērbtuvē tam gatavojas vīrietis un kaķis. Viljamss skaidro kaķim, ka pirms uzstāšanās nav jāuztraucas. Ģērbtuvē ienāk koncertprogrammas direktore, lai atgādinātu par koncerta sākumu. Izsakot sajūsmu, veltot apbrīnas pilnu skatienu, viņa piedāvā atnest ūdeni. Taču dziedātājs saprot, ka visa direktores uzmanība, viņas smaids un sajūsma bija veltīta nevis viņam, bet gan kaķim Fēliksam. Duets ieiet zālē, Viljamss dzied dziesmu, bet kaķis ir aizņemts ar savām lietām - apgāž instrumentus, kopā ar pianistu spēlē klavieres un ar ķepām ķer gaismiņas, kas atspīd no disko bumbas. Pēc koncerta visa žurnālistu uzmanība atkal tiek pievērsta Fēliksam. «Esmu ilggadējs kaķu fans,» par reklāmas kampaņu atzīst Robijs Viljamss. «Pēc tam, kad esmu izpētījis viņu burvīgo uzvedību, varu droši teikt, ka lieliski ir būt kaķim!»

«Viljamss un Fēlikss ir ideāli piemēroti kampaņai, un jaunais reklāmas rullītis noteikti uzlabos garastāvokli visiem,» sacīja Rebeka Māršala, «Purina UK & Ireland» vecākā zīmola vadītāja.

Leoparda aizbildnis

Pāvests Francisks kļuvis par leoparda aizbildni un par goda titula «Leoparda glabātājs» īpašnieku. Par to savā «Telegram» kanālā paziņoja rezervāta «Leoparda zeme» direkcija. Pāvesta aizbilstamais ir divus gadus vecs plēsējs Leo 252M, kuru viņš nosauca par Martinu Fjerro (par godu argentīniešu rakstnieka Hosē Ernandesa poēmas «Martins Fjerro» galvenajam varonim). Rezervāta speciālisti pirmo reizi leopardu atklāja 2022. gada vasarā netālu no Primorskas apgabala dienvidrietumu piekrastes. Biologi Leo 252M nosaukuši par leopardu populācijas atdzimšanas simbolu. Šis ir pirmais leopards pēc ilgāka laika, kas atrasts netālu no Primorskas, kur šie savvaļas dzīvnieki sen nav redzēti. Pirms rezervāta izveides tos medīja malumednieki. Taču speciālistu aizsardzībā un drošībā tie sāk atgūties. «Ja godīgi, es smaidu, domājot, ka esmu kļuvis par vienu no leoparda «aizstāvi». Fotogrāfijā redzēju leopardu, ļoti skaists. Apsveicam ar veiksmīgo darbu. Lūdzu, pasveiciniet «manu draugu», leopardu Leo 252M,» pāvests rakstīja vēstulē, ko nosūtīja uz Krieviju.

Miljonu vērts kaķis

Amerikāņu dziedātājai Teilorei Sviftai piederošā skotu kaķene Olīvija Bensone ir viena no trim bagātākajiem dzīvniekiem pasaulē. 33 gadus vecās dziedātājas kaķene pelna tikpat iespaidīgas summas kā viņas saimniece. Zināms, ka dziedātājas kaķis novērtēts 97 miljonu dolāru vērtībā (91 miljons eiro). Olīvija Bensone šo summu nopelnīja, piedaloties Teilores videoklipos, filmējoties populāru produktu reklāmās, kā arī no suvenīru tirdzniecības.

Saraksts «Ultimate Pet Rich List» (bagātākie dzīvnieki pasaulē) tika sastādīts, pamatojoties uz slaveno mājdzīvnieku sociālo tīklu analīzi, tostarp to abonentu skaitu, iesaistīšanos reklāmā un citās aktivitātēs. Pirmajā vietā reitingā ar 500 miljonu dolāru (470 miljoni eiro) bagātību ir vācu aitu suns Ginters VI - grāfienes Karlotas Lībenšteinas bagātības mantinieks. Otrajā vietā ir kaķis Nala, kuram sociālajos tīklos ir četri miljoni sekotāju. Viņas bagātība tiek lēsta 100 miljonu dolāru (93 miljoni eiro) apmērā. Sarakstā ir arī Karla Lāgerfelda kaķis, kurš mantojis 13 miljonus dolāru (12 miljoni eiro).

Ģimenes papildinājums

Itāliešu modes dizaineri Domeniko Dolče un Stefano Gabana soctīklos paziņojuši par ģimenes pieaugumu, kā paši sauc - bērniem. Bengālijas kaķi Zambija un Kongo nesen laiduši pasaulē trīs pēcnācējus. Abi dizaineri nespēj beigt priecāties par šo brīnišķīgo notikumu un bija pat sarīkojuši saviem draugiem kaķu raudzības un ekskluzīvu ballīti.