Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Dziedātāja Annija Putniņa savā dzimšanas diena pie pingvīniem Antarktīdā

© ANNIJAS PUTNIŅAS ARHĪVS 

«Šī ir bilde, kas raksturo mani. Ļauties izaicinājumiem, piedzīvojumiem un neparedzamiem dzīves pagriezieniem,» stāstot par izvēlēto mīļāko fotogrāfiju, kura tapusi pirms septiņiem gadiem Antarktīdā, saka dziedātāja Annija Putniņa.

«Pēc muzikālā teātra studijām Londonā, Karaliskajā mūzikas akadēmijā, biju paredzējusi tur arī palikt, taču nāca interesants un negaidīts piedāvājums uzstāties uz īpašiem kruīza kuģiem, kuri dodas ekspedīcijās uz Antarktīdu. Lēmums bija jāpieņem diezgan strauji. Kruīzu organizatori uzrunāja mani e-pasta veidā Ziemassvētku vakarā, kad ar ģimeni vakariņojām mājās, Latvijā. Piedāvājums likās tik aizraujošs, ka uzreiz pieņēmu lēmumu - jā, es to darīšu! - un paziņoju to vecākiem, kas bija negatīvi noskaņoti un negribēja, lai kuģoju uz tālo Antarktīdu. Taču es mammai apsolīju, ka viss būs kārtībā un ka gribu satikt pingvīnus.»

Tā nu tieši savā dzimšanas dienā dziedātāja spēra kāju uz Antarktīdas ledājiem un satika pingvīnus. «Starp citu, ļoti mazs procents pasaules iedzīvotāju tur bijuši. Priecājos, ka nenobijos un īstenoju ceļotāja sapni!» Annija vēl piebilst.