Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kas klupina Egilu Helmani?

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Egils Helmanis, Ogres novada domes priekšsēdētājs

Pamatīgs skandāls izcēlies ap ieceri Ogres Vēstures un mākslas muzejā sarīkot izstādi «Rīgas mākslas porcelāns. 1925-1940» no Kremlim tuvā baņķiera Pjotra Avena privātkolekcijas. Notikumu epicentrā Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis, kurš personīgi bijis Eiropas sankcijām pakļautā Avena īpašumā Klauģu muižā.

Kolēģi politiķi teic, ka neesot šaubu, kurā pusē Helmanis ir, jo viņš savu auto esot nogādājis Ukrainas frontei. Iepriekš kā bijušais militārās tuvcīņas pasniedzējs esot palīdzējis apmācīt Ukrainas aizstāvjus. Nacionālā apvienība nekādas sankcijas pret savu biedru neplāno, bet tīmeklī ir kārtīga šūmēšanās. Sākot no «kā vispār latvju vecmeistaru Romana Sutas, Aleksandras Beļcovas un Sigismunda Vidberga darbi nonākuši Krievijas miljardiera īpašumā?» un beidzot ar «kāpēc cilvēkiem liedz tos skatīt politisku iemeslu dēļ?». Avena mecenāta darbību Latvijā kā ar rokas vēzienu noslauka viņa saistība ar Kremli, savukārt Nacionālās apvienības dīķī pamatīgs plunkšķis no viņu ilggadējā biedra tikšanās ar sankcijām pakļauto Avenu. Jāteic, ka Helmanis iepriekš bijis iejaukts skandālos, bet attaisnots.

Personības «kodola» pavēlniece Saule Helmaņa piedzimšanas brīdī atradusies Mežāža zodiaka zīmē, kas skatās uz lietām reāli un ar abām kājām stāv uz zemes. Ir svarīga lietu kārtība, un ļoti svarīgs materiālais moments. Mežāzis, zobus sakodis, virzīsies uz priekšu, kaut jāstrādā sviedriem vaigā no ausmas līdz rietam. Piemīt mērķtiecība, un daudz ko soli pa solim sasniedz ar darbu. Slikti jutīsies, ja nevarēs apliecināt sevi.

Taču pēc tā dēvētās Saules zīmes vien nevar spriest par cilvēka personību. Mēness, kas atbild par emocijām un cilvēka iekšējo pasauli, Ogres novada vadītāja horoskopā ir Dvīņu zīmē. Tā ir mainīga un duāla - nereti atrodas pusceļā starp to, ko diktē prāts un saka sirds. Ir dažādas intereses, kas var mainīties. Savukārt prāta planēta Merkurs Strēlniekā, no vienas puses, iedod plašu skatījumu uz norisēm, no otras - mudina uz spontānu rīcību, neapdomību. Vispirms var pateikt vai izdarīt un pēc tam domāt: «Kāpēc tā vajadzēja?» Piemīt paštaisnums un dažkārt arī vēlme diktēt savus noteikumus. Piktuma brīžos iespējama neapdomīga, impulsīva rīcība.

Horoskopā ir vairākas norādes uz to, ka cilvēkam piemēroti cīņas sporta veidi, var būt aktuāla militārā tēma. Vīrišķā planēta Marss atrodas Auna zīmē, un tas liecina par vēlmi parādīt sevi, būt pirmajam, sacensties par labākā titulu.

Kā personībai ļoti piemērots būtu latviešu tautas sakāmvārds: «Pirms nogriez, septiņas reizes nomēri.»