Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktieri Indra Burkovska un Jānis Jarāns pastnieku mīlasstāstā

© Publicitātes foto

Aktieri Indra Burkovska un Jānis Jarāns nule kā beiguši filmēties režisores Elzas Gaujas jaunajā spēlfilmā «Pastkarte no Romas», kura vēsta par divu pastnieku mīlasstāstu.  

«Mūsu varoņi ir divi seniori - Ernests un Alvīne, kuru ikdienā negaidīti ienāk Alcheimera slimība, taču stiprāks par to izrādās mūsu abu sen lolotais sapnis doties romantiskā ceļojumā uz Itāliju,» filmas vēstījumu ieskicē aktieri (jāpiebilst, ka šo filmas varoņu sapni arī izdevās piepildīt). Pašreiz sākusies filmas montāža.

Jānis Jarāns atzīst - lai gan daudzi lieto apzīmējumu «nejaušība», viņam tā bijusi Dievjaušība: «Šoreiz Viņš manā dzīvē atsūtīja jauno, talantīgo, mīļo režisori Elzu Gauju, un viņa mani uzrunāja piedalīties filmā, kurā parādās demence. Ļoti aktuāla tēma, par kuru mūsdienās maz runā. Pēc filmas noskatīšanās būtu stipri jāpadomā par saviem opīšiem un omītēm, vispār par līdzcilvēkiem senioriem… Paldies visai filmēšanas grupai par burvīgo filmēšanas vasaru un atvasaru Romā! Un, protams, mīļš paldies manām kolēģēm - režisorei Elzai Gaujai un burvīgajai partnerei, sieviņai Indrai Burkovskai. Mīliet opīšus un omītes, lai miers viņu sirdīs un acīs!»

Indra Burkovska piebilst: «Filmas stāsts ir atgādinājums par to, kāda vērtība ir mūsu dzīvība un kāds skaistums ir dzīve, kur var piepildīt savus sapņus. Ir tikai ļoti jāgrib. Mēs neviens nezinām savu likteni, bet es ticu, ka filma liks ticēt mīlestībai. Filmas uzņemšanas laiks bija ļoti interesants un neaizmirstams, filmēšanas grupa - burvīga. Filmējoties pasta ainās, atcerējos savu skolas laiku Kuldīgā, jo mamma ilgus gadus bija pastniece un es gāju viņai palīgā. Tagad, kad ir moderno sakaru laiks, grūti iedomāties, kā tolaik gaidīja pastnieku.»