Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Armands Puče dzīvo pēc principa: "Zinu, ko daru, pats izdaru, pats atbildu."

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Žurnālists, sporta norišu komentētājs, TV raidījumu vadītājs, publicists, uzņēmējs, ieņēmis vadošus amatus medijos. Armanda Pučes darbība plaša un daudzpusīga. Arī atšķirīgi vērtēta, it īpaši saistībā ar viņa literārajiem darbiem.

Iepriekš diskusijas raisīja Pučes romāns «Jūs viņu nekad nenogalināsiet» par latviešu aviatoru un virsnieku Herbertu Cukuru, kurš vainots līdzdalībā holokaustā. «Rokoties dokumentos, visu laiku vēlējos atrast to brīdi, kad šim vīram rodas domas par nepieciešamību apslaktēt cilvēkus. Neko tādu es neatradu. (..) Patiesībā Cukura stāsts ir stāsts par to, kurš raksta vēsturi, vai - kam liek rakstīt vēsturi (..),» Puče sacīja intervijā «Neatkarīgajai» pēc grāmatas iznākšanas.

Tagad grāmatu draugu saimē tiek apspriests Pučes jaunais darbs «Ar baltiem cimdiem jeb Artura Nagliņa brīnišķīgie piedzīvojumi», kas dzejas dižgaru Raini rāda nelāgā gaismā. Grāmatas autors neuzskata, ka jānoniecina dzejnieka literārais devums, bet gan jāsaprot, cik rafinēti darbojas piektā kolonna, izmantojot radošas personības. Kāpēc Rainim kontos vienmēr bija nauda? Kāpēc «padomijas» laikos nekur nav minēts viņa pseidonīms Nagliņš, ar kuru viņš dzīvoja Šveicē? Daudz jautājumu... Pēc šā darba iznākšanas komentāri publiskajā telpā: kā drīkst ķerties klāt dižgaram un vai publicētajam var ticēt. Te jāteic, ka grāmatas autors Armands Puče ir sava ceļa gājējs ar viedokli.

Ko par publicistu vēsta viņa zvaigžņu karte? Individuālajā horoskopā dominē Skorpiona zodiaka zīmes ietekme. Tajā atrodas gan personības ego raksturojošā Saule, gan prāta planēta Merkurs. Skorpiona zīme tiek uzskatīta par spēcīgāko visā zodiaka aplī. Cilvēki ar spēcīgu šīs zīmes ietekmi mēdz būt kaismīgi taisnības cīnītāji, kas neapstājas grūtību priekšā, necieš vājumu sevī un cilvēkos. Skorpions var būt augstsirdīgs un izdarīs visu, lai palīdzētu, bet pēc tam gaidīs, lai cilvēks iemācās būt patstāvīgs. Diplomātija nav stiprā puse, jo Skorpions uzskatus un jūtas izsaka tieši, nevairoties no patiesības. Tiecas iedziļināties un aizrakties līdz pašai lietu būtībai. Merkurs Skorpionā Pučes astrokartē savukārt liecina par racionālu un konstruktīvu domāšanu, spēju «izshēmot» un saskatīt likumsakarības. Cilvēki ar šādu astro kombināciju ir labi stratēģi.

Mēness, kas astroloģijā atbild par iekšējo pasauli, atrodas Strēlniekā. Tiešums un optimisms. Dzīvē bieži ienāk ārzemju tēma gan caur profesionālo darbību, gan ceļošanu. Viss horoskops kopumā liecina, ka cilvēks ir izlēmīgs, iet savu ceļu un dzīvo pēc principa: «Zinu, ko daru, pats izdaru, pats atbildu.»