Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Leonardo di Kaprio romantiskā katastrofa, kas izmainīja viņa dzīvi

© Scanpix

Losandželosā dzimušās zvaigznes filmogrāfija, apbalvojumi un nominācijas liek noelsties un apbrīnot cilvēka izvēles, kas strauji mainījušas dzīves ritējumu. Turklāt šodien, kad Holivuda ir pārbagāta ar jaunajiem kino censoņiem, viņš spēcīgi notur savas pozīcijas. Par to jāpateicas di Kaprio gēniem, kam bijusi liela nozīme. Arī neatlaidība un sīkstums lomu izvēlē nesis reiz tik ļoti kāroto uzvaru – finansiālu neatkarību, kā arī slavu un tās sekas. Šobrīd Leonardo di Kaprio pārliecinoši ir viens no veiksmīgākajiem savas jomas pārstāvjiem, kurš uz ekrāniem nebeidz pārsteigt.

Pasaules kases grāvējs «Titāniks» izraisīja sensāciju. Galvenās lomas filmā atveidoja uzlecošā zvaigzne di Kaprio un Keita Vinsleta, kas tolaik arī bija karjeras sākumposmā. Šī filma kļuva par visienesīgāko kino industrijas vēsturē daudzus gadus - no 1997. gada, kad filma piedzīvoja savu pirmizrādi, līdz pat 2010. gadam. Interesanti, ka pēc šī smeldzīgā stāsta Keitas Vinsletas, kas pārliecinoši un spilgti atveidoja Rozas lomu, karjera piedzīvoja strauju lejupslīdi, taču ne di Kaprio. Pēc trūcīgā mākslinieka Džeka lomas viņš kino guva galvu reibinošus panākumus. Lomas nāca cita pēc citas.

Šobrīd aktieris ir atzīts par vienu no ienesīgākajiem industrijas pārstāvjiem. Turklāt viņš tik viegli nepiekrīt filmēties visās filmās, kas viņam piedāvātas. Tādā ziņā Holivudas spožais smaragds ir sīkumains. Viņš piekrīt piedalīties tikai tajās filmās, kas viņa personībai prasa piedzīvot neiespējamo - vissūrākos likteņus, kas bieži vien ir ne tikai mainījuši, bet arī neatgriezeniski ietekmējuši paša kino meistara dzīves virzību.

Filmas, kas aizveda līdz «Oskaram»

Leonardo di Kaprio kino biogrāfija ir raiba. Viņš izvēlējies būt ne tikai aktieris, bet arī filmu producents. Savu pirmo aktiera darbu ieguva 16 gadu vecumā. Pats pirmais televīzijas seriāls, kurā di Kaprio veiksmīgi filmējās, bija «Santa Barbara». Savukārt kino debitēja 17 gadu vecumā 1991. gadā, taču plašāku atpazīstamību ieguva pēc diviem gadiem filmā «Šī puiša dzīve». Atzinību kino industrijā ieguva pēc otrā plāna lomas atveidošanas filmā «Kas nomoka Gilbertu Greipu». Nozīmīgas filmas, kas izmainīja viņa dzīvi, bija arī «Mārvina istaba», «Basketbola dienasgrāmatas», «Romeo un Džuljeta», kā arī «Titāniks».

Kopš 2000. gada Holivudas luteklis saņēmis dažādas balvas, bet par filmu «Volstrītas vilks» Leonardo saņēma «Zelta globusa» balvu kā labākais aktieris. Amerikas Kinoakadēmijas balvu «Oskars» di Kaprio ieguva 2016. gadā par Hjū Glāsa lomu filmā «Cilvēks, kurš izdzīvoja». Prestižajai balvai viņš ticis nominēts sešas reizes un tikai 2016. gadā plūca laurus.

Lielākās rūpes

Šogad izcilais aktieris sagaidīs 48. dzimšanas dienu. Viņa paveiktais ne tikai kino industrijā jau tagad vieš apbrīnu un cieņu. Viņa rūpes par sabiedrību apliecina dāsnie ziedojumi. Pateicoties saviem ienākumiem, aktieris atbalstījis dažādas organizācijas vai palīdzējis svešiem cilvēkiem. Neskaitāmas reizes viņš ziedojis vides aizsardzības programmām. Pieminēšanas vērta ir di Kaprio pievienošanās ANO klimata kampaņai, kuras ietvaros viņš samitā uzrunāja pasaules līderus kā jaunais ANO miera vēstnesis, pievēršoties klimata izmaiņu smagajiem jautājumiem.

Mīlas dzīve

Salīdzinot ar kino un organizācijām, kurās viņš veiksmīgi veic dažādus pienākumus, mīlas dzīvē aktierim iet gluži kā amerikāņu kalniņos. Aktiera privātā dzīve ir neizsmeļams temats bulvārpresē. Ir izveidots pat di Kaprio 24 seksīgāko draudzeņu tops. Visbiežāk draudzēšanās ilgums ir bijis niecīgs - vien daži mēneši. Savulaik seksapīla dēļ viņš ierindots iekārojamāko vecpuišu rindās. Tāpat presē mēļo, ka viņš nekad nav nonācis līdz kāzām, lai arī bijis saderinājies. Viņu ir valdzinājušas slavenas modeles, šovbiznes daiļavas un aktrises. Sava veida apmātība, kas citiem ir šķitusi tikai niecīga aizraušanās, lai arī aktieris atzinies medijiem, ka alkst pēc īstās un vienīgās. Di Kaprio ilgākās attiecības bija daži gadi, bet ar vairākām šķiršanās pauzēm.

Veiksmīgās dāmas, kuras izturēja šī vīrieša kritērijus, bija modele Kristena Zanga, pēc tam britu modele un sabiedrības dāma Emma Millere. Arī brazīliešu izcelsmes modele Žizele Bundhena uz laiku bijusi viņa liktenīgā sieviete. Tāpat arī izraēliešu modele Bara Rafaeli, seriāla «Intrigante» zvaigzne Bleika Laivlija un austrāliešu modele Alise Krauforde spējušas uz mirkli apburt di Kaprio. Tomēr viss velti - zvaigzne nav precējies, viņam nav pēcnācēju. Presē gan reiz bijušas runas, ka viņam ir romantiskas attiecības ar Keitu Vinsletu, bet to gan abi nolieguši, atzīstot, ka viens otram, īpaši pēc «Titānika», ir vieni no tuvākajiem cilvēkiem, toties šī mīlestība ir citāda - ģimeniska.