Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Elksniņam grūti pieņemt autoritātes

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

«Andrej Elksniņš, vi naš mer!» («Andej Elksniņ, jūs esat mūsu mērs!» – krievu val.) – šāda doma bieži caurvij komentārus sociālajos tīklos, kas vēsta par norisēm Daugavpilī.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs pašvaldības vadītājam jau vasaras nogalē draudēja ar «sarkano kartīti». Plešs dusmīgs bija arī pēc tam, kad Elksniņš Daugavpilī piedalījās Baltkrievijas ģenerālkonsulāta rīkotās svinībās. Šajā kontekstā pēdējais feisbukā bija ielicis foto ar Baltkrievijā ražotu šokolādes sieriņu un ironiski uzrakstījis: «Kajus... Eto vsjo iz za sirkov...» («Atzīstos... Tas viss sieriņu dēļ...» - krievu val.)

Pēc izglītības Elksniņš ir jurists, advokāts, mācījies Policijas akadēmijā, ieguvis maģistra grādu, studējis arī Maskavā Lomonosova valsts universitātē. Iepriekš ievēlēts Saeimā, tika izvirzīts darbam Nacionālās drošības komisijā, taču nesaņēma pielaidi valsts noslēpumam. Ko par Elksniņu vēsta zvaigznes? Vadošā ir Strēlnieka zīme, kurā viņa piedzimšanas brīdī atradusies Saule, kas atbild par cilvēka ego. Šīs zīmes pārstāvji darīs tā, kā paši gribēs. No vienas puses, morāles latiņa ir augsta, no otras, grūti, pat neiespējami iekļauties rāmjos, ko uzliek citi. Runā, ko domā, un dažkārt asi. Strēlnieku nevar regulēt. Šo rakstura šķautni pastiprina arī vīrišķās planētas Marsa atrašanās Ūdensvīra zīmē, kas ir sava ceļa gājējs un «sistēmu» neņem galvā. Taču, ja kāds nokaitinās vai aizskars, tad varbūt piedos, bet neaizmirsīs gan, jo horoskopā ir arī Skorpiona ietekme. Šajā zodiaka zīmē atradies emociju rādītājs Mēness. Šeit veidojas it kā divējādas personības iezīmes: Strēlnieks runā un pēc tam aizmirst, Skorpions klusē, bet atceras un piemin ilgi. Dažreiz arī varbūt neko nepateiks, bet nelišķēs un nekniksēs. Dabā skorpionam astes galā dzelonis, ko īstajā brīdī meistarīgi prot likt lietā.

Prāta planēta Merkurs ir ar Mežāža zīmes ietekmi. Tas dod praktisku un saimniecisku skatu uz lietām, taču dažkārt Mežāzis ir arī aprēķinātājs. Par sevi neaizmirsīs, jo svarīga stabilitāte dzīvē, darbs, ienākumi. Horoskopā ir Saules aptumsuma ietekme, kas politikā esošiem cilvēkiem liek iziet sarežģītus ceļus un dažkārt pieņemt nepopulārus lēmumus. Īpašā kombinācijā atrodas Plūtons un Marss - grūti pieņemt autoritātes, un dzīvē kādā brīdī var aktualizēties militārā tēma visdažādākajās formās. (Arī saistībā ar kara pieminekļiem.)

****

Saturiski daudzveidīgs brīvdienu žurnāls "Vakara Ziņas" ar oriģinālrakstiem ‒ smeldzīgiem un patiesiem dzīvesstāstiem, reportāžām un intervijām. Abonēt ir izdevīgāk!