Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Modes ēnas puses

© Pixabay.com

Lielākā daļa sieviešu seko līdzi modei un jaunākajām modes tendencēm. Izvēloties modes diktētās tendences, daži apģērbu un apavu stili ir ne tikai kaitīgi valkāšanai ikdienā, bet arī kaitīgi veselībai. Ikdienā priekšroka jādod ērtām un praktiskām lietām, izvēlētajam apģērbam nav jārada neērtības. Modes tendences ne vienmēr piestāvēs un atbildīs ikvienai sievietei, jo jāņem vērā ķermeņa fiziskās īpatnības un dzīvesstils. Stila eksperti runā par modes ēnas pusēm – kas var notikt, ja neizvēlas atbilstošu apģērbu un aksesuārus.

Kurpes ar lencītēm

Sieviešu kurpes ar šaurām lencēm ir skaistas un stilīgas, taču tās nevar saukt par ļoti ērtām, jo lencītes reizēm iespiežas ādā un izraisa sāpes. Ikdienā šādu kurpju nēsāšana noved pie nobrāzumiem, kas bieži vien pārvēršas tulznās. Ja pērkat šādus apavus, tad labāk tos pielaikot pēcpusdienā, kad kājas ir nedaudz pietūkušas. Tas palīdzēs izvēlēties optimālo izmēru, lai kājas justos ērti jebkurā diennakts laikā. Ja, nēsājot šādas kurpes, jums jau ir izveidojušās tulznas, tad nevajadzētu izmantot plāksterus, jo zem lencītēm tie ātri nolietojas. Labāk ir uzklāt nedaudz krēma, kas ļaus lencītēm nedaudz slīdēt un samazinās sāpes.

Plecu soma

Ikdienas gaitās plecu soma ir moderns, ietilpīgs un ērts aksesuārs. Bet, ja somas siksna ir par šauru, tad tā, visticamāk, iespiedīsies plecā, izraisīs sāpes, diskomfortu, un soma būs jāpārliek uz otru plecu. Pirms pērkat plecu somu, to noteikti pielaikojiet un izvēlieties ar platu un blīvu siksnu, kas neiespiežas plecā. Neiesaka somu pārpildīt ar dažādām lietām, jo nēsājot tā radīs pārmērīgu spiedienu uz plecu. Somas svars kopā ar lietām nedrīkst būt lielāks par 10 % no jūsu ķermeņa svara.

Apspīlētas kleitas

Pieguļošas kleitas izskatās sievišķīgi un eleganti. Neērtības un problēmas var rasties, ja kleita ir pārāk apspīlēta vai to valkā pārāk ilgi. Tas attiecas arī uz jebkuru citu cieši pieguļošu apģērbu. Šādu kleitu valkāšana var izraisīt asinsrites traucējumus ķermeņa apakšdaļā, kas var palielināt varikozu vēnu attīstības risku. Ja ikdienā valkā cieši pieguļošu apģērbu, tad iesaka to tomēr novilkt divas reizes dienā. Kamēr ķermenis atpūšas no pieguļošās kleitas, apgulieties vai sēdiet ar paceltām kājām apmēram 30 minūtes. Tas palīdzēs normalizēt venozās asinsrites cirkulāciju.

Augstpapēžu kurpes

Valkājot augstpapēžu kurpes, ķermeņa svars tiek sadalīts nevienmērīgi. Galvenā slodze ir kāju pirkstgaliem. Tas var izveidot varžacis, cīpslu deformācijas, kā arī izraisīt muguras sāpes. Lai izvairītos no nepatīkamām sekām, ieteicams ikdienā izvēlēties ērtākus apavus. Augstpapēžu kurpes noderēs īpašiem gadījumiem, banketiem, ballītēm un svinīgiem notikumiem. Savukārt, ja neesat pieradusi nēsāt apavus bez pacēluma, tad izvēlieties kurpju modeļus bez smailiem purngaliem un ar papēža augstumu ne vairāk kā 5-6 cm.

Masīvi auskari

Lieli un masīvi auskari izskatās spilgti un iespaidīgi, taču tie izstiepj ausu ļipiņas. Pastāvīga smagu juvelierizstrādājumu nēsāšana izraisa ausu deformāciju un var aizvest vizītē pie plastikas ķirurga. Lai nedeformētu ausu ļipiņas, izvēlieties auskarus no viegliem metāliem vai plastmasas. Nenēsājiet masīvas rotaslietas visu laiku ikdienā un brīvajā laikā. Atpūtiniet ausis un smagnējos auskarus aizstājiet ar maziem riņķīšiem vai nagliņu auskariem.

Treniņtērps

Ja apmeklējat sporta zāli, tad ir rūpīgi jāizvēlas apģērbs sporta aktivitātēm. Vingrošanas un treniņu laikā ķermenis svīst. Neveiksmīgi izvēlēts treniņtērps noberzīs ādu. Liela mitruma apstākļos āda var iekaist un pārklāties ar pūtītēm. Ja izvēlaties treniņtērpu sporta zāles apmeklējumam, tad priekšroka jādod apģērbam no sintētikas. Neiesaka izvēlēties kokvilnas sporta apģērbu, jo tas pārāk daudz uzsūc sviedrus, kas ne tikai rada diskomfortu, bet arī pie mazākās caurvēja plūsmas palielina saaukstēšanās risku. Treniņtērps ir jāizvēlas atbilstoši sava auguma izmēram. Pēc treniņa un sporta aktivitātēm treniņtērps jānomaina pret sausām un tīrām drēbēm. Tas palīdzēs izvairīties ne tikai no saaukstēšanās, bet arī no ādas kairinājuma un pūtīšu parādīšanās.

****

Saturiski daudzveidīgs brīvdienu žurnāls "Vakara Ziņas" ar oriģinālrakstiem ‒ smeldzīgiem un patiesiem dzīvesstāstiem, reportāžām un intervijām. Abonēt ir izdevīgāk!