Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo grupas "Labvēlīgais tips" dalībnieku Ģirtu Lūsi

© Rūta Kalmuka/F64

***

Carnikava

«Mājas, sajūta, ko var dot tikai piederības vieta. Un nav svarīgi, kam to pievieno, atvieno, reformē, transformē. Tas apslēptais spēks slēpjas vietā, kuru jūti kā savu, kur gribas vienmēr atgriezties, uzturēties, būt. Vieta, kur tavas saknes, atmiņas, ģimene un draugi.»

«Labvēlīgais tips»

«Jau trīsdesmit gadus kopā rībinām, dimdinām, figurējam, jandalējam, smīdinām, virpuļojam, kaut ko ierakstām un spēlējam. Darbs un hobijs vienlaikus. Laikam lielākā veiksme un reizē arī gandarījums, kas var būt.»

Torte

«Man patīk gatavot ēst, varbūt ne pārāk bieži, bet patīk. Un, ja tās vēl ir receptes, kas nākušas matojumā ģimenē, tad tām ir pavisam cita pievienotā vērtība - kā laba garšviela, ko zinu tikai es un varu izstāstīt citiem.»

Ceļojumi

«Vajag dažreiz nomainīt bildi acu priekšā, un, jo biežāk, jo labāk. Tie ir jauni iespaidi, atmiņas, piedzīvojumi, emocijas. Tiklīdz ir iespēja, varēšana un ideja, jābrauc. Nevajag atlikt, jo kad tad vēl, ja ne tagad.

Auto

«Privātais dzīvoklis un pārvietojamais birojs uz riteņiem vienlaikus. Vieta, kurā braucot rodas idejas, tiek risinātas svarīgas sarunas, rīkoti un organizēti pasākumi, ceļojumu prieks un atpūtas iespējas.»

Teātris, koncerti, pasākumi

«Vajag apmeklēt pasākumus, jo tā ir lieliska iespēja komunikācijai ar citiem cilvēkiem. Vai tas kontakts notiek tiešā veidā vai arī caur mūziku, lugu, filmu. Kā arī tā ir lieliska iespēja mācīties no citu kļūdām, ko nepieļaut savos rīkotajos pasākumos.»

Jūra

«Brīnišķīga bezmaksas enerģijas uzlādes stacija. Ar savu spēku, varenību un raksturu. Un, ja vēl ir silts ūdens, tad var ar kreiso kā katodu un labo kā anodu pievienoties šai dabas bezgalīgajai baterijai. Labi, ka Latvijā ir četri gadalaiki, žēl tikai, ka tie visi parasti iekrīt vienlaikus - vasarā.»

21. gadsimta darbarūķa komplekts

«Kolosālas iespējas, ko atnesušas tehnoloģijas - darbs attālināti. Un tad ir iespējams būt gandrīz jebkurā pasaules malā un strādāt. Tikai jāpamaina nedaudz domāšana, jo tiešā komunikācija jāatstāj nedēļas nogalēm. P.S. Vislabākais iedegums pavasarī iegūstams tieši uz terases - strādājot.»

Grāmatas

«Šīs grāmatas, kuras redzamas fotogrāfijā, apsolos pabeigt lasīt līdz 13. novembrim.»

Draugi un kolēģi

«Kolosāla sajūta, ka ir draugi, kolēģi vai vienkārši paziņas, kam var zvanīt jebkurā diennakts laikā. Sarunas, diskusijas, darba lietu risināšana vai saruna par neko, kopēji pasākumi un izklaides. Tās ir lietas, kuras dod enerģiju un prieku. Laikam viena no briesmīgākajām sajūtām uz pasaules ir vientulība.»