VAKARA ZIŅAS. Vai Aigars Kalvītis varētu būt armijnieks?

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Aigars Kalvītis pa politisko «ķēķi» maisījies jau sen – kopš deviņdesmito sākuma, kad kā jaunais speciālists piedalījās piensaimnieku kooperācijas kustības izveidē, un drīz pēc tam arī tika aicināts politikā. Viņam pieder bēdīgi slavenais teiciens par treknajiem gadiem, pēc kā sekoja smaga ekonomiskā krīze. Kalvītis no politikas aizgāja un bija hokeja kluba Rīgas «Dinamo» valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks, bet kopš 2015. gada augusta – a/s «Latvijas gāze» valdes priekšsēdētājs.

Tuvojoties rudenim un grūtai ziemai, uzņēmuma vārds tiek dažādi locīts. Premjers Krišjānis Kariņš pirms vēlēšanām simboliski vicina dūrītes, sakot, ka valdība faktiski ir arestējusi jeb rezervējusi dabasgāzi Inčukalna krātuvē Latvijas mājsaimniecībām. Valdību neinteresējot uzņēmuma problēmas, un tam valdības lēmums būs jāizpilda. A/s «Latvijas gāze» lielākais akcionārs ir Krievijas «Gazprom», un līdz ar ekonomiskām sankcijām, kas noteiktas pret slepkavnieku un agresorvalsti, uzņēmums iesaistīts dažādās peripetijās.

Ko vēsta valdes priekšsēdētāja astrokarte? Aigara Kalvīša piedzimšanas brīdī Saule, kas atbild par personības ego, atradusies Vēža zodiaka zīmē. No vienas puses, šī zīme saistās ar dzimtenes mīlestību, savu sakņu apzināšanos, vēlmi tuvos cilvēkus pasargāt un par viņiem rūpēties vislabākajā veidā. Vīriešiem ar Vēža ietekmi horoskopā bieži vien vajag pierādīt, ka «es esmu čalis» un..., jā, varu uzkāpt kokā... tāda vēlme un iznešanās, improvizējot par leģendārā «Limuzīna» tēmu.

Astroportretu rubrikā jau iepriekš aplūkotas personības ar Vēža zīmes ietekmi, un daudzām bijis raksturīgi sadarboties vai aicināt amatos savējos. Konkrētajā uzņēmumā diez vai ir tādas iespējas, bet domubiedru lokā tomēr strādāt labāk. Cita Vēža rakstura šķautne - spītība un ietiepība. Varbūt daudz pretī nerunās, bet tāpat izdarīs, kā pats uzskata par pareizu.

Protams, nevar par cilvēku spriest pēc vienas vienīgas Saules zīmes. Aigara Kalvīša piedzimšanas brīdī prāta planēta Merkurs atradusies Lauvas zīmē. Tās ir ambīcijas, vēlme sevi pierādīt un parādīt. Svarīgs novērtējums un atzinība. Ja saņem nepamatotu (dažkārt arī pamatotu) kritiku, tad var apvainoties un aiziet. Emociju rādītāja Mēnestiņa atrašanās Svaru zīmē iepriekš minēto iespējamību pastiprina. Bet kamēr ir interesanti, tikmēr jāpiedalās - vīrišķā planēta Marss Dvīņu zodiaka zīmē uzskata tā.

Interesanti, ka Kalvīša astrokartē īpašā stāvoklī ir planētas, kas saistās ar mūsdienu tehnoloģijām un militārajām tēmām.

Svarīgākais