Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Elvīrai Baldiņai - 103! Uz mēles pikantas tautasdziesmas

© INGRĪDA PUNKA

Leģendārā Jaunatnes teātra aktrise Elvīra Baldiņa savā 103. dzimšanas dienā 11. augustā saņēma skaistu dāvanu – režisores Virdžīnijas Lejiņas un operatora Jāņa Rēdliha veidoto dokumentālo filmu «Es esmu runājusi. Elvīra Baldiņa».

Filmas pirmizrāde sirsnīgā gaisotnē šaurā jubilāres draugu, ģimenes un talanta cienītāju lokā norisinājās Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas zālē. Jubilāre tika sveikta gan ar Raimonda Paula dziesmu «Palaid puķīti pa dambi» Nacionālā, Dailes un Jaunā Rīgas teātra aktieru sniegumā, gan ar puķu klēpjiem un sirsnīgiem apsveikuma vārdiem, gan viesu dziedāto apsveikuma dziesmu «Daudz baltu dieniņu». Savukārt sveicēji no gaviļnieces kā atbildi saņēma ne vienu vien viņas skaitīto nerātno tautasdziesmu (kā filmā atzina pati Elvīra Baldiņa, viņas pūrā esot apmēram trīs tūkstoši tautas dziesmu, kuras noder dažādos dzīves brīžos) un varēja mēroties rokasspiediena stiprumā, jo

aktrise neslēpa, ka pie sava stiprā rokasspiediena tikusi, pateicoties smagajiem lauku darbiem agrā bērnībā un jaunībā.

Savukārt režisore Virdžīnija Lejiņa pēc filmas pirmizrādes pauda gandarījumu, ka beidzot veiksmīgi noslēdzies divus gadus ilgais filmēšanas un montāžas process, un priecājās, ka arī pašai gaviļniecei filma esot patikusi.