Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Gandrīz krimiķis. Kaķis Žizelis izlaužas no zādzībā vainotās kaimiņienes dzīvokļa

© NO INGAS ANDERSONES PERSONĪGĀ ARHĪVA

Žurnāla »Vakara Ziņas« 1. jūlija numurā (Nr. 26) rakstā «Batālijas par kaķi» vēstījām, ka alūksnietei Ingai Andersonei 2021. gada maijā pazuda mājas mīlulis Žizelis. Ģimene jau bija atmetusi cerības dzīvnieku atrast, līdz šogad jūnija sākumā Ingas māte pazudušo kaķi pamanījusi uz savas kaimiņienes balkona.

Pārrunas ar kaķa zādzībā vainoto personu nav vedušās, tāpēc tika iesaistīts Valsts policijas Vidzemes reģiona Alūksnes iecirknis un prokuratūra, taču arī tas nedeva rezultātu. Žizeļa saimniece jau gandrīz bija samierinājusies, ka mīluli vairs nesastaps, taču 24. jūlija vakarā notika pavērsiens - dzīvnieks izbēdzis no zādzībā vainotās kaimiņienes dzīvokļa. Par kaķa atrašanos pagalmā Ingu informējuši kaimiņi. Viņa izgājusi ārā, saukusi savu Žizeli, un beidzies ar to, ka kaķi dabūjusi sev klēpī. «Visi aplaudē. Paskatos uz piecstāvenes logiem, arī tur kaimiņi stāv pie logiem un aplaudē. Tā tik bija sajūta! Pirms četriem gadiem, dejojot deju svētkos, kad aplaudēja desmitiem tūkstošu skatītāju, tik gandarīta nejutos. Bet tagad… Es. Puķudobes vidū. Ar savu nu jau slaveno Žizeli rokās, un visi man aplaudē,» pauž Inga pēc zīmīgās svētdienas pievakarē piedzīvotā. «Tas ir mans Žizelis!!! Tas nekas, ka viņam čips ar vārdu «Semjons» pakausī. Ar to tiks galā tiesa. Galvenais, ka Žizelis ir mājās!» Jāpiebilst, kaķi mēģinājis sasaukt arī kaimiņienes, kurai tas izbēdzis, dēls; viņš gan saucis Semjonu.

Alūksniete stāsta, ka tagad viņas dzīvoklī cits pēc cita ierodas kaimiņi ar kārumiem kaķim. Jau nākamajā dienā pēc Žizeļa atgūšanas Inga piezvanījusi uz policijas iecirkni, lai ziņotu par notikušo, jo ir droša, ka zādzībā vainotā persona neliksies mierā.