Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Mārtiņam Freimanim bija paredzēta veiksmīga dzīve

© Jānis Saliņš/F64

Mēdz teikt: «Tam cilvēkam talants no Dieva...» Tas akurāt par dziedātāju Mārtiņu Freimani, kurš pirms 11 gadiem devās tajā saulē. Gaišs cilvēks, kura piemiņa nezūd. Viņa mūzika dzīvo, un jūlija beigās Dullo Dauku festivālā skanēja mākslinieka pirmo dziesmu koncertstāsts «I am fine», ko veido 12 līdz šim plašākai auditorijai nezināmas mūziķa dziesmas, kuras viņš radīja 90. gados, mācoties Aizputes vidusskolā.

Mārtiņa Freimaņa astrokarte vēsta par sarežģītu personību. Viņa piedzimšanas brīdī Saule, kas atbild par cilvēka ego, atradusies Ūdensvīra zodiaka zīmē. Tas liecina par oriģinālu skatījumu uz situācijām, spēju dzīvot ar skatu nākotnē un izprast lietas, kas daudziem paliek apslēptas. Ūdensvīri bieži vien ir savdabi un nesaprasti. Ko viņš izdomājis? Kas tās par idejām? - ļaudis brīnās. Bet nevajag jau, lai visi saprot. Svarīgi, ka līdzās ir pavisam nedaudz domubiedru, kuriem nekas daudz un gari nav jāskaidro. Reizēm teic, ka Ūdensvīri ir cilvēki no kosmosa. Taču Mārtiņa Freimaņa kartē ir arī pietiekami daudz sazemējuma - tur dominē Zemes stihija, un šīs stihijas zodiaka zīmēs atrodas vairākas planētas, kas saistītas ar personības izpausmēm: emociju rādītājs Mēness kārtību mīlošajā un praktiskajā Jaunavas zodiaka zīmē; prāta planēta un vīrišķais Marss prognozējamības un stabilitātes cienītājā Mežāzī.

Mākslinieka piedzimšanas brīdī likteņa lēmējs Saturns atradies tā dēvētajā retrogrādajā stāvokli, kas liek daudz šaubīties un pārvarēt dažādus šķēršļus. Cilvēkam vajag stabilitāti, arī tuvo cilvēku atbalstu, daudz jāstrādā un jārisina karmiski jautājumi. Savulaik numeroloģe Ineta Ventniece-Krīgere žurnālā «Praktiskā Astroloģija», analizējot Mārtiņa Freimaņa personības numeroloģisko matricu, sacīja, ka skaitļi rāda - 33 gadu vecumā mirušajam Mārtiņam bijusi paredzēta ilga, skaista un finansiāli veiksmīga dzīve. Ja vien... Ja vien kopš bērnības viņš būtu izjutis ģimenes atbalstu un vairāk varējis paļauties uz īstajiem cilvēkiem blakus, tādiem, kas nekārotu viņa talantu un spozmi.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms precīzs dzimšanas laiks.)