Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Gundegu Skudriņu

© Privāts arhīvs

Atraktīvās pasākumu veidotājas, «Skudras metropoles» īpašnieces un trīs meitu – Gerdas, Grētas un Gabrielas – mammas Gundegas Skudriņas vairāki beidzamo gadu projekti novērtēti ar prestižām starptautiskām balvām. «Iedvesmu saviem darbiem un projektiem smeļos pavisam vienkāršās lietās,» viņa saka.

Latvijas daba

«Tāpat kā droši vien daudzus latviešus, arī mani iedvesmo Latvijas daba, jo tas ir vienīgais, kas spēj restartēt nogurušo cilvēka prātu. Tās ir pļavas, skaistā migla, kas ceļas vakaros vai no rītiem, jūra, meži… Katrā gadalaikā ir savs skaistums, un tā ir veldze dvēselei, no kuras reāli var smelties spēku.»

Bērnu radīti notikumi

«Mani ļoti iedvesmo bērnu radītie notikumi. Neesmu no tām mammām, kas ar bērniem pavada 24/7. Taču, kad esmu blakus meitām, ceru, ka foršajā mijiedarbībā es daudz ko gūstu no viņām un viņas - no manis. Viņas prot pārsteigt ar saviem zīmējumiem, savukārt dvīnēm pašreiz topā ir «dvīņu restorāns», kurā viņas vecākiem taisa vakariņas, izdomā receptes un klāj galdu.»

Ģimene

«Man ļoti svarīga ir ģimene - mana māsa, brālis un audžumamma. Ģimenes godi ar viņu piedalīšanos vienmēr izvēršas plaši un interesanti - ar dažādām spēlēm un smiekliem; ar it kā nekā nedarīšanu. Taču tajā pašā laikā šīs tikšanās ļoti uzlādē baterijas! Diemžēl ikdienas steigā pārāk bieži ar savējiem neizdodas sastapties, taču tad, kad satiekamies, viss iet uz urrā; viens no otra smeļamies enerģiju, mīļumu. To pārmanto arī mani bērni, un par to tiešām esmu ļoti priecīga.»

Draugi

«Mums ar draugiem ir tradīcija, kuru ievērojam vienmēr, lai kas arī notiktu - jau gandrīz divdesmit gadu kopā ar draugu kompāniju augustā dodamies vēžot. Tas ir milzīgs notikums, uz kuru visi ierodas ar ģimenēm, un to nekādā gadījumā nedrīkst palaist garām! Vēžošana gan ir pakārtota, jo vairāk tā ir kopā būšana - «divdiennieki» vai «trīsdiennieki» pie dabas, pie skaistajiem Latgales ezeriem. Klāt nāk arī mūsu draudzenes Antras rīkotās meistarklases, tāpat katrs var izpausties «dabas maltītes» gatavošanā. Pāri visam ir smiešanās, dejas pie ugunskura un krītošas zvaigznes. Un tas viss notiek jebkādos laika apstākļos.»

Jauni projekti un brīnumi

«Vasarā pārsvarā ar saviem projektiem strādāju pie dabas, un tas parasti ir ļoti izaicinoši galvenokārt dažādo laika apstākļu dēļ. Tajā pašā laikā tas ir milzīgs guvums, jo, lai gan prāts ir noslogots un jātiek galā ar milzum daudz pārbaudījumiem, to līdzsvaro un iedvesmo dabas miers, jo Dievs un augstākie spēki ir tādi režisori, ka tu nekad dzīvē nevari to izplānot. Tie brīnumi, kas parādās mūsu dažādajos projektos, sākot ar dabas parādībām un beidzot ar apmeklētāju mīlestību, līdzsvaro un dāvā spārnus pat lielākajos noguruma brīžos.»

Cilvēku pateicība un emocijas

«Noteikti jāpiemin cilvēku rakstītās vēstules un pateicības, kuras saņemu pēc pasākumiem, kas tikuši rīkoti viņu visīpašākajos dzīves notikumos, kuros esam bijuši līdzdalīgi. Esam ļoti priecīgi, ka mums izdodas redzēt tik skaistas un tik īstas cilvēku emocijas!»

Pārsteigumi

«Man viens no iedvesmas avotiem noteikti ir pārsteigumi, jo esmu no tiem, kam patīk pārsteigumi, un man ir laimējies saņemt visdažādākos un bezgala skaistus brīnumus. Līdzcilvēki, draugi un vīrieši manā dzīvē ir dāvājuši daudz skaistu notikumu, visādus romantiskus mirkļus, kurus neesmu gaidījusi, un līdz ar to piedzīvotais man dod pamatīgu tonusu un iedvesmu ilgam laikam.»

Ceļojumi un neparastu naktsmītņu meklēšana

«Pēc zodiaka zīmes esmu Dvīnis un ilgi nevaru nosēdēt vienā vietā, tāpēc kaut vai izdzert kafiju citā kontinentā vai valstī man jau ir notikums. Man ļoti patīk meklēt neparastas naktsmītnes - kad dodos ceļojumos vai komandējumos, ieguldu ļoti ilgu laiku, meklējot īpašas nestandarta vai dizaina vietas, kas mani iedvesmo. Tas savā ziņā ir izvērties par hobiju. Ceļoju pa interesantiem maršrutiem, apmeklēju arī dažādus pasākumus, par kuriem varbūt plaši nav zināms, un tur sasmeltā informācija un emocijas vēlāk lieti noder manā darbā.»

Košrags

«Košrags ir mana miera osta pie jūras, kur cenšos pabūt vismaz dažas dienas gadā un uz kurieni braucam nu jau vairāk nekā divdesmit gadu. Tur ir vecais lībiešu ciems, tā ir mana jūra. Kad esam tur ar ģimeni, draugiem vai bērniem, mēdzam stāstīt dažādas teikas par priekšmetiem, kas atrasti pie jūras (tā var būt spalva, gliemežvāks utt.). Tādā veidā par saviem tuvākajiem dažkārt var uzzināt kaut ko tādu, ko ikdienā nepamani, un atklāt viņa nezināmās šķautnes. Jo Košrags ir tik maģiska vieta, kur apstājas laiks un ikdiena un notiek sazemēšanās ar šo vidi.»

Profesionālisms

«Mani ļoti iedvesmo profesionāļi un ja cilvēki savam amatam vai nozarei pieiet ļoti profesionāli - vai viņš ir jurists, sportists, pārstāv kultūras nozari vai jebko citu; kā viņi risina problēmas, iedziļinās tajā, ko dara, un visu dara ar degsmi. Ja cilvēks ir profesionālis, viņš ir superīgs!»