Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Grētu Tūnbergu virza ideja vai nauda?

© Scanpix

Labs piemērs, ko droši vien daudzi nevēlētos redzēt savā jaunajā paaudzē – neiet skolā, braukā riņķī un pret visu protestē. Protestēt sāka 15 gadu vecumā, tagad viņai ir 19. Agresīvi dusmīgos vaibstus nomainījusi maigāka sejas izteiksme. Un nesen manīta Rīgā. Saskaņā ar neoficiālu informāciju, kāds no politiskajiem spēkiem esot viņu arī uzaicinājis uz tēju. Vizīte Latvijā nav oficiāla.

Grēta pati atklājusi, ka viņai ir Aspergera sindroms, kas ietilpst autiska spektra traucējumu skalā. Šie cilvēki atšķiras uztverē un komunikācijā, bet horoskops un rakstura iezīmes no tā nemainās. Klimata aktīvistes astrokartē izteikti dominē Mežāža zodiaka zīme. Tajā atrodas visi personības iezīmēm svarīgie debesu spīdekļi: Saule, kas atbild par ego, emociju rādītājs Mēness un prāta planēta Merkurs. Ko tas nozīmē? Kopumā to, ko par Mežāža zodiaka zīmi varam izlasīt arī popkultūras horoskopos. Tas ir: godkāre, pastāvība, centīgums, organizētība. Ir sajūta, ka tos gaida liela nākotne. Grib paveikt kaut ko īpašu, uzņemties pienākumus profesijā, politikā, sabiedrībā vai intelektuālā jomā. Kā jau Zemes stihijas zodiaka zīme, uzskata saprātu par augstāko bausli. Ļoti apķērīgi praktiskās lietās, nelokāmi iet uz virsotnēm, neskatās uz šķēršļiem. Spējīgi uz ārkārtīgi smagu darbu, zina, ka veiksme nozīmē materiālo nodrošinājumu. Bieži vien uzskata, ka pasaule ir viņiem parādā par viņu darbu. Labprātīgi nekad neatkāpjas. Virzās augšup, jo vēlas stabilitāti un ļoti svarīgs materiālais stāvoklis. Regulāra un ražīga ienākumu plūsma dod sirdsmieru.

Tūnbergas piedzimšanas brīdī Merkurs atradies tā dēvētajā retrogrādajā stāvoklī, kas dod saasinātu sevis uztveri un dzīvē var radīt dažādus pārpratumus. Cilvēkam nereti šķiet, ka viņš visur ir centrālā persona un viss ap viņu vien grozās. Kopumā raugoties uz horoskopu, rodas iespaids, ka cilvēkam ir tieksme vērtēt, rēķināt un arī šaubīties, turklāt var būt uztraukums uzstājoties, tāpēc nepieciešams iedrošinājums un atbalsts. Tas it kā nesakrīt ar to publisko tēlu, ko esam redzējuši, bet nav jau zināms, kas ir Grētas iedvesmas avoti un atbalstītāji. Iespējams, ģimene vai varbūt vēl kāds.