Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Skandālists Gobzems un citi sodītie deputāti 

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

No 6. janvāra līdz 18. aprīlim pie administratīvās atbildības saukti četri 13. Saeimas deputāti. Rekordists ir Aldis Gobzems, un viņam piemēroti naudas sodi.

Aldis Gobzems deviņas reizes pie administratīvās atbildības saukts par sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, septiņas reizes - par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par sejas maskas nelietošanu un ierobežojumu pārkāpšanu aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem. Bet, piemēram, pagājušā gada decembrī Rīgas rajona tiesa noilguma dēļ atcēla Gobzemam piemēroto administratīvo sodu 500 eiro apmērā. Gobzems arī saņēmis smagāko soda veidu, kas cilvēkam no malas šķiet kuriozs - viņu izslēdza uz vienu Saeimas sēdi par to, ka deputāts bija pārkāpis četrus deputāta ētikas kodeksa punktus. Nudien bargs sods!

Vēl Gobzemam piemērots rakstveida brīdinājums par izteikumiem, kas bija vērsti pret Saeimas deputāta Riharda Kola tēvu. Gobzems Saeimas debatēs esot izteicis apmelojumus par Kola tēvu, kurš esot darbojies «OIK zagšanā», kā arī paudis citus nepieņemamus apgalvojumus. Viņš gan atvainojās, tāpēc saņēma maigāku sodu - rakstveida brīdinājumu, paziņojot par to Saeimas sēdē un komisijas lēmumu publicējot oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis». Var tikai apskaust Saeimas deputātus, kuri saņem tik «ietekmīgus» sodus, kam vajadzētu atturēt tautas kalpus no pārkāpumiem vai vismaz izraisīt viņos kaunu un neveiklības sajūtu...

Pie administratīvās atbildības saukts arī Juris Pūce, piemērojot naudas sodu par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu. Ērikam Pucenam brīdinājums piemērots par transportlīdzekļa vadīšanu, ja vadītājam nav klāt vadītāja apliecības vai personu apliecinoša dokumenta, savukārt naudas sods - par tālruņa, piezīmjbloka, planšetdatora vai viedierīces lietošanu, ja transportlīdzeklis atrodas kustībā. Bet Andris Skride saukts pie administratīvās atbildības un naudas sods viņam piemērots par braukšanu ar transportlīdzekli, kuram laikā nav veikta tehniskā apskate.