Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Atis Zviedris sola koncertu traktora vadītājam, kas nošķūrēja ziedus pie okupekļa

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Šogad 9. maijs ar likumu (jāuzsver – ar likumu!) visā Latvijas teritorijā tika noteikts par Ukrainā cietušo un bojāgājušo piemiņas dienu, godinot Krievijas Federācijas uzsāktās militārās agresijas rezultātā cietušos un bojāgājušos Ukrainas civiliedzīvotājus un karavīrus. Tas netraucēja tūkstošiem cilvēku doties pie okupācijas pieminekļa Pārdaugavā, lai noliktu ziedus.

Tos pēc tam sakārtoja apsardzes darbinieki, bet jau nākamajā rītā parādījās video, kuros redzams, kā ar traktoru tiek nošķūrēti ziedi un aizvesti ar kravas auto. Rīgas mērs Mārtiņš Staķis atgādināja, ka viņa priekšgājēja Nila Ušakova laikā arī 2017. gadā notika tieši tāpat - ziedi pie okupekļa nepalika ilgāk par vienu nakti. Tikai tad gan neviens no «krievu pasaules» nekliedza par to, cik tāda rīcība bijusi ciniska. Pēc notikušā mūziķis un grupas «The Rolltones» solists Atis Zviedris ierakstā feisbukā izteica atbalstu traktora vadītājam. «Vīram, kurš stūrēja traktoru, lai sakoptu parku Pārdaugavā, esmu gatavs uzsaukt privāto koncertu! Dodiet ziņu, ja esat pazīstami ar šo kungu!»

Mūziķis sarunā ar »Vakara Ziņām« apstiprina, ka šo priekšlikumu izteicis nopietni un tiešām vēlas sameklēt šo cilvēku: «Es visu rakstu nopietni. Man nav pieņemams, ko dara agresors Ukrainā. Man ir strikta nostāja pret šo visu, esmu dzīvojis nelabvēlīgos krievvalodīgo rajonos Rīgā, zinu, ko saku.»