Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko vēsta Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktores Kauperes astrokarte

© Ekrānšāviņš

Covid-19 vakcīnu ziedošana trešajām valstīm liecina par pārāk apjomīgām vakcīnu iegādēm, kuru dēļ vējā izkaisīta valsts nauda.

Atbildība pagaidām netiek prasīta nedz no veselības ministra Daniela Pavļuta, nedz no Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktores Ineses Kauperes, vēsta «Neatkarīgā Rīta Avīze». Jau gada sākumā Valsts kontroles publiskotais revīzijas ziņojums, tajā skaitā par vakcīnu iepirkumiem un to izlietojumu, signalizēja, ka ministrija nav spējusi īstenot Covid-19 vakcīnu iegādes atbilstoši reālajām vajadzībām.

Jāatgādina, ka 2021. gada pavasarī tieši pretēji - saistībā ar vakcīnu trūkumu - Pavļuts rosināja disciplinārlietu pret Zāļu valsts aģentūras direktoru Svenu Henkuzenu, kurš savukārt pauda, ka ir izvēlēts par cilvēku, uz ko novelt vainu, lai gan patiesībā būtu jāizmeklē Nacionālā veselības dienesta bezdarbība. Vakcīnu sāgā iesaistītā Pavļuta, Henkuzena un Vakcinācijas projekta nodaļas vadītājas Evas Juhņēvičas astroportretus »Vakara Ziņas« jau notikumu gaitā ir aplūkojušas, tagad palūkosim, ko vēsta Kauperes astrokarte:

Saule, kas stāsta par personības būtību, un prāta planēta Merkurs Ineses Kauperes piedzimšanas brīdī atradušās Vērša zodiaka zīmē. Horoskopā ir arī liels astroloģiskās Zemes stihijas īpatsvars. Tas norāda, ka cilvēkam ir praktiska pieeja, spēja stāvēt abām kājām uz zemes, reāls skatījums uz situācijām. Tajā pašā laikā svarīga stabilitāte un no dzīves sakārtotības un labklājības atkarīgs iekšējais komforts. Neraugoties uz šīm stabilajām kombinācijām, horoskopā dominē Gaisa stihija. Pozitīvā ziņa ir tāda, ka cilvēkam var būt plašs interešu loks un labas komunikācijas spējas, taču Gaisa stihija norāda arī uz mainīgumu. Iekšējās pasaules indikators Mēness atrodas Svaru zīmē, kas mēdz svārstīties un jūtīgi uztvert kritiku. Cilvēki ar šādu astro kombināciju dažkārt arī svarīgos jautājumos mēdz piekāpties tikai mīļā miera labad. Savukārt Jupitera novietojums vēsta, ka cilvēkam reizumis plāni var būt lielāki nekā reālās iespējas. Var gribēties kaut ko daudz un lielu. Šis stāvoklis arī nozīmē, ka iespējama svarīgu darbu novilcināšana vai nemācīšanās no citu kļūdām, bet tieksme pārbaudīt uz savas ādas to, no kā varētu izvairīties.