Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko par Saeimas deputātiem - Tavaru un Dombravu - vēsta zvaignzes?

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Par tautas kalpu darbību apkopotā statistika liecina, ka 13. Saeimā šā gada ziemas sesijā visvairāk debatējuši deputāti Jānis Dombrava, kurš runājis 50 reižu, un Edgars Tavars, kurš to darījis 49 reizes.

Neanalizējot to, kādu iemeslu dēļ šīs uzstāšanās notikušas, aplūkosim abu deputātu astrokartes. Katrs cilvēks iekārtots citādi - ir runātāji, un ir klusētāji. Abi deputāti kā personības ir pilnīgi atšķirīgi, un horoskopos nav neviena kopsaucēja. Līdz ar to no astroloģiskā viedokļa debatēšanas motivācija katram sava (izņemot to, ka jāaizstāv kāds likumprojekts, jāpauž partijas nostāja).

Jānis Dombrava ir runātīgāks, jo viņa astrokartē Dvīņu zodiaka zīmes ietekme, kas norāda uz vēlmi uzzināt un dalīties ar informāciju. Šajā zodiaka zīmē atrodas prāta planēta Merkurs, kas astroloģijā atbild arī par komunikāciju. Saule (personības ego) Dombravas dzimšanas brīdī atradusies Vēža zīmē, un vēl ir dažas kombinācijas, kas norāda, ka cilvēkam svarīga savu sakņu apzināšanās un dzimtās zemes izjūta. Ne velti viņš pārstāv Nacionālo apvienību un bija viens no protesta akcijas dalībniekiem, kas 2007. gadā 18 grādu salā pie Saeimas puskaili protestēja pret Abrenes atdošanu Krievijai. Te gan jāpiebilst, ka publiska uzstāšanās ir viena lieta - līdz ar Merkura ietekmi horoskopā deputātam uz to ir dotības, taču visu, kas uz sirds, viņš nestāstīs, jo emociju rādītājs Mēness Mežāzī, kas ir noslēgta zodiaka zīme.

Edgaram Tavaram savukārt ir iekšējā nepieciešamība gan paspīdēt, gan pakritizēt. Saule viņa piedzimšanas brīdī atradusies Lauvas zodiaka zīmē, un Lauvas ir skatuves cilvēki. Viņiem tīk atrasties publikas priekšā, uzstāties, arī saņemt aplausus un uzslavas. Tā ir motivācija darboties vēl enerģiskāk. Prāta planēta Merkurs Tavara horoskopā ir Jaunavas zodiaka zīmē, kam tīk kritizēt un kam melnu par baltu neiestāstīsi. Tas nozīmē: ja cilvēks kādam viedoklim nepiekrīt vai viņam kas iebilstams - nenoklusēs un pie sevis nepaturēs. Savukārt emociju rādītājs Mēnestiņš deputāta astrokartē atrodas Vērša zīmē, kas ir saimnieciska un saistās ar zemes lietām - ļoti atbilstoši gan zemnieku saimniecības īpašniekam, gan ZZS biedram.