VAKARA ZIŅAS. Ušakova "kažoka mešana"

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Kāpēc rakstām par bijušo Rīgas mēru un pašreizējo eiroparlamentārieti Nilu Ušakovu?

Viņš intervijā TV24 izteicis viedokli, ka laikā, kad Krievija uzbrūk Ukrainai, 9. maijā nekāda Uzvaras dienas svinēšana nevar notikt, bet Otrajā pasaules karā kritušie jāpiemin kapos un ar svecītēm logos. «Krievu un ukraiņu karavīri kādreiz karoja pret nacismu, tagad krievi uzbrūk ukraiņiem, līdz ar to šogad nevar būt nekādas runas par kaut kādu svinēšanu. Nedrīkst ļaut Putinam, Kremlim nozagt piemiņu un datumus, to mēs nevaram pieļaut,» teica Ušakovs.

Viss jau ir pareizi, tikai... ierosinājums nāk no cilvēka, kurš iepriekšējos gados atbalstījis «uzvarētāju» svinības pie okupantu pieminekļa Pārdaugavā. Vēl pērn, kad bija kovida ierobežojumi, viņš aicināja iet un nolikt tur ziedus. Un interesanti, ka 2014. gada septembrī Maskavā intervijā TV kanālam «Doždj» Ušakovs izteicies: «Mums šobrīd vislabākais, kas var būt, ir prezidents Vladimirs Putins (..) Tie prezidenti, kas varētu būt viņa vietā, viņi kaimiņiem nenesīs stabilitāti.» (Avots: lsm.lv.) Varbūt citā situācijā tas būtu vienkārši viedoklis, bet iepriekš minētā intervija notika pēc Krimas okupācijas.

Ko par Ušakovu vēsta viņa horoskops, un vai pašreizējo pozīciju varētu uzskatīt par «kažoka mešanu»? Zvaigznes ir bezkaislīgas un objektīvas, mēs nevaram ielūkoties kāda prātā, bet no astroloģiskā skatupunkta iespējams izskaidrot, kāpēc cilvēks rīkojas tā, kā rīkojas.

Tā dēvētā Saules zīme (cilvēka ego) ir svarīga. Tautas valodā sakot, Ušakovs pēc horoskopa ir Dvīņi. Pozitīvās iezīmes - tieksme pēc zināšanām, daudzpusīgas intereses, gudra galva. Negatīvās? Astrologi mēdz jokot: Dvīņi? Nevar saprast, vai viņš ir viens vai divi... Šo zodiaka zīmi raksturo arī mainīgums. Vienu brīdi vienas domas vai aizraušanās, otru brīdi jau citas. Emociju rādītājs Mēnestiņš Svaros, kas arī ir mainīga zodiaka zīme - lēmumi var tikt pieņemti uz emociju pamata, turklāt vajag, lai apkārt ir cilvēki, kas novērtē atzinīgi un nekritizē. Horoskopā izteikti dominē Gaisa stihija, kas pastiprina mainīgumu. Kā jau minēju, atsevišķos brīžos un apstākļos tas ir labi, jo liecina arī par spēju pielāgoties, bet dažos pielāgošanās nav labākā rakstura iezīme. Prāta planēta Merkurs atrodas Vērša zodiaka zīmē un ar citām planētām veido pozitīvas kombinācijas, kas norāda uz racionālu prātu, saimniecisku domāšanu un to, ka svarīga labklājība.

Vīriešu kartēs svarīgs ir arī Marsa novietojums. Ušakova astrokartē šī planēta atrodas Lauvas zodiaka zīmē. Kas ir Lauva? Zvēru karalis, vislabākais, visskaistākais, visgudrākais... Un viņam vajadzīga spozme. Cilvēkiem ar šīs zodiaka zīmes ietekmi kādā no horoskopa pozīcijām ir ļoti svarīgi būt pamanāmiem.

P.S. It kā jau loģiska ir Ušakova pozīcija attiecībā uz 9. maiju, bet no «saskaņieša» mutes tā neizklausās ierasti un ir izraisījusi ļoti daudz negatīvu komentāru sociālajos tīklos. Daudzi cilvēki to uztver kā liekulību.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms precīzs dzimšanas laiks.)