Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Viņam uzticas: militārais analītiķis Igors Rajevs

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Atvaļinātais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pulkvedis. Liela pieredze militārajās lietās, jo ar Latvijas armiju saistīts kopš 1996. gada. Bijis Sužu izlūkdesanta bataljona komandieris, Sauszemes spēku brigādes komandieris, savulaik minēts kā viens no NBS komandiera amata kandidātiem, apbalvots ar Viestura ordeni par bruņoto spēku attīstīšanu. Patlaban aktīvi komentē nežēlīgā kara norisi Ukrainā.

Uzreiz jāteic, ka Igors Rajevs uz situācijām raugās reāli - bez ideoloģijas. Tagad daudzi politiķi teic: mēs jau esam NATO, mums jau viss labi! Tajā pašā laikā, piemēram, Kremļa oponents un Vladimira Putina pretinieks Garijs Kasparovs uzskata (un viņš nav vienīgais), ka Putinu nekas neapturēs un Rietumu valstīm jārīkojas izlēmīgāk. Ukrainas cilvēki par savu zemi cīnās kā zvēri, bet pretinieks palielina spēkus un dažādās situācijās rīkojas nelietīgi. Arī karā ir savi likumi, kas tiek rupji pārkāpti. Igors Rajevs ar savu militāro pieredzi regulāros TV24 raidījumos saliek punktus uz «i».

Atvaļinātā pulkveža astroloģiskajā kartē ir spēcīga Strēlnieka zodiaka zīmes ietekme - tajā atrodas gan Saule (cilvēka ego), gan prāta planēta Merkurs. Uzreiz jāpiebilst, ka diezgan daudziem varas struktūrās un politikā esošiem cilvēkiem horoskopos ir Strēlnieka zīmes ietekme. Tā vairumā gadījumu tur augstu morāles latiņu un ētikas principus, dod plašu pasaules redzējumu un skatu nākotnē. Šīs zīmes negatīvā puse - utopiski plāni un plātīgums, taču Igora Rajeva astrokartē ir būtisks sazemējums. Vīrišķā planēta Marss atrodas Mežāža zīmē. Tāda kombinācija ir labvēlīga lietišķu jautājumu risināšanai. Turklāt Marsa aizgādībā astroloģijā atrodas militārās tēmas, karš, ieroči, tehnika. Militāru profesiju pārstāvjiem šī kombinācija dod lielu plusu. Militārā analītiķa horoskopā dominē Zemes stihija, kas dod praktisku skatījumu uz situācijām, spēju pieņemt racionālus lēmumus un stāvēt abām kājām uz zemes. Kopumā varētu teikt, ka militārā joma Igoram Rajevam ir piemērota un viņš spēj ar skaidru skatu raudzīties uz situācijām.

Igors Rajevs dzimis starp Saules un Mēness aptumsumu, kas norāda gan uz personības spēku, gan labu intuīciju. Cilvēkiem, kuri dzimuši šādos periodos, bieži vien uz pleciem gulst liela atbildība, jāpieņem sarežģīti lēmumi un jārisina jautājumi, kas skar ne tikai pašu, bet plašāku loku.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms precīzs dzimšanas laiks.)