VAKARA ZIŅAS. Edgars Bāliņš atsakās no gaļas

© F64

Komiķu apvienības «Comedy Latvia» pārstāvis, mūziķis un grupas «Singapūras satīns» dalībnieks Edgars Bāliņš atklāj, ka šogad plāno īstenot jaunus projektus. Janvārī viņš rūpīgāk sācis sekot līdzi uzturam un nodarbojas ar sportiskām aktivitātēm.

«Mana apņemšanās ir vairāk sekot līdzi uzturam, alkohola patēriņam un sportiskajām aktivitātēm. Pirmo mēnesi pagaidām iet ļoti labi, izņemot miegu. Ir apņemšanās uztaisīt lielu projektu, kas plānots uz vasaras pusi. Tas varētu būt saistīts ar humoru, bet tikpat labi beigās var būt mūzika. Katrā ziņā pēdējā laikā trūkst labi padarīta darba sajūtas. Pēc «Muzikālās bankas» šī sajūta beidzot ir. Cerams, ka šī bija pēdējā «aukstā» ziema, kurā mēs nevaram sildīties pasākumos. Cerīgs skats ir uz vasaru, kurai gatavojamies. Ceram, ka varētu notikt pasākumi, kurus vadīt un kuros uzstāties.

Norisinās akcija «Neapēd zemeslodi», kurā piedalos. Esmu atklājis ļoti daudzas receptes, daudz gatavojam dārzeņus. Patiesībā tas, ka cilvēki ēd mazāk dārzeņu, ir tikai un vienīgi slinkums, nevēlēšanās iedziļināties un izmēģināt kaut ko jaunu. Vienmēr ir viegli uzmest uz pannas vistas fileju, rīsus un burgeru uztaisīt. Dārzeņu gatavošana prasa, protams, vairāk darba un apņēmību. Es priecājos, ka man tas ir izdevies. Domāju, ka arī turpmāk ēdīšu gaļu aizvien mazāk. Aicinu arī citus tā darīt. Vides problēmas ir milzīgas. To mēs redzam katru gadu - mainās laikapstākļi, palielinās cenas. Tas viss iet roku rokā. Es būtu tikai priecīgs, ja, piemēram, gaļa būtu desmit reizes dārgāka. Cilvēki mazāk to ēstu.

Esmu arī pret kažokzvēru audzēšanu. Esmu priecīgs, ka Saeimā beidzot tiek izskatīts likumprojekts, ka to beidzot Latvijā aizliegs. Daudz domāju par labdarības akcijām, bet pagaidām tas nav piepildījies. Pieņemu, ka tad, kad būs lielāki ienākumi, palīdzēšu citiem. Pagaidām palīdzu, kad tviterī kāds uzraksta savu konta numuru un saka, ka ir grūti. Tad es ieskaitu naudiņu. Tās ir vienīgās sociālās aktivitātes, kurās iesaistos.»