VAKARA ZIŅAS. Nākotnes cilvēks Volodimirs Zelenskis

© Ekrānšāviņš

Vismaz tikmēr, kamēr tapa šī publikācija, Ukrainas prezidents ir Kijevā, viņš nav aizbēdzis uz ārzemēm un katru dienu uzrunā tautu no pilsētas. Ar viņu kopā ir arī valdības pārstāvji. Simpātiski. Cienījami. Taču Zelenska personība nav viennozīmīgi vērtējama.

Neatkarīgā medija «The Kyiv Independent» redaktore Olga Rudenko pēc «The New York Times» lūguma veidojusi Zelenska darbības analīzi. Raksts ietekmīgajā laikrakstā publicēts 22. februārī. Karš vēl nebija sācies, bet publikācijas autore sociālajos tīklos raksta, kas tas viņas skatījumu nekādi neietekmētu. Jāatgādina, ka «iepriekšējā dzīvē» Zelenskis bija aktieris, komiķis. Kad viņš 2019. gadā ieņēma šo amatu, daudzi uzskatīja, ka tā būs katastrofa: pārdosies oligarhiem, pārdos Ukrainu Krievijai, izbaudīs korupcijas labumus. Gluži tā nenotika. Bet cita nelaime - daudzās nopietnās situācijās izturēties kā šovmenim. Tika uzsākta plaša ceļu būves programma, cīņa pret korupciju un oligarhu ietekmi.

Taču vēlāk uzvirmoja korupcijas skandāli prezidentam diezgan tuvu personu lokā, sākās nesaprašanās ar žurnālistiem, reitingi krita, šķiet, nebija arī reāla plāna, kā risināt saspīlēto situāciju ar Krieviju vēl pirms iebrukuma.

Žurnālistei var piekrist arī no astroloģiskā skatupunkta. Ukrainas prezidentam svarīga «skatuve», aplausi, novērtējums. Viņa piedzimšanas brīdī Mēness, kas atbild par emocijām, un vīrišķā planēta Marss atradusies Lauvas zodiaka zīmē. Cilvēkiem ar šādu pozīciju horoskopā svarīgi izrādīties un dzirdēt atzinīgus vārdus. Tiešām ļoti lielisks stāvoklis, lai atrastos uz skatuves, darbotos šovbiznesā. Pozitīvā iezīme - veselīgas ambīcijas, kas ļauj daudz izdarīt, lai gūtu panākumus, un arī citiem no tā kāds labums.

Saule, kas atklāj cilvēka ego, Zelenska piedzimšanas brīdī bijusi Ūdensvīra zīmē. Pozitīvā ziņa - tā ir nākotnes cilvēka zodiaka zīme, kam var būt labas idejas un intuitīvas sajūtas, kas varētu būt svarīgi vēl tikai rīt vai parīt. Taču Ūdensvīri bieži paliek nesaprasti, viņiem būtiski atrast domubiedrus, kas ir uz viena viļņa un kuriem idejas nav daudz jāskaidro.

Mazumiņā Ukrainas prezidenta astrokartē ir Zemes stihija - sazemējums, kas dod sajūtu, ka stāvi ar abām kājām stabili uz zemes. Prāta planēta Merkurs atrodas racionālajā un materiālistiskajā Mežāža zīmē. Cilvēki ar šādu kombināciju spēj izprast materiālo pasauli un bieži vien arī savu labumiņu neaizmirst.

Atsevišķi astroloģiskie aspekti norāda, ka Zelenskim jāuzmanās no pārsteidzības. Ir riski kaut ko sarunāt vai sadarīt mirkļa iespaidā. Kopumā skatoties - šis nav karavadoņa vai spēcīga, harismātiska līdera horoskops, drīzāk veiksme var uzsmaidīt, paļaujoties uz intuīciju un kādu sev vien zināmu nākotnes notikumu redzējumu. Un, protams, komandu, ja tajā ir profesionāļi, nevis vienkārši tuvas personas.

Svarīgākais