Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Jānis Pujats: Debesīs būs atrisinātas visas problēmas

© F64

Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats ir pateicīgs Dievam par to, ka joprojām var turpināt kalpot kā priesteris un būt klātesošs dievkalpojumos. Viņš izstāsta, kas palīdz uzturēt možu garu 91 gada vecumā. 

«Neskatoties uz to, ka man jau ir pāri deviņdesmit, paldies dievam, es varu vēl pildīt priestera pienākumus. Katru dienu eju uz baznīcu, kalpoju pie altāra, uzklausu grēksūdzes. Esmu priecīgs, ka tomēr vēl varu palīdzēt cilvēkiem. Paldies dievam, ka turamies katrs savā pozīcijā, savu pienākumu pildot. Ja turamies pie Dieva likumiem dzīves laikā, tad ir normāli. Kad mums ir labas attiecības ar Dievu, tad vienmēr iet labi.»

Kardināls Pujats atklāj, kādas ir viņa pārdomas par šo laiku, kad daudzus skar ne viens vien pārbaudījums. «Es domāju, ka mums nav pārāk jāuztraucas. Pāriet visas slimības. Un cilvēki tik un tā agri vai vēlu ies Dieva priekšā. Nav jau nekad dzīve arī bez grūtībām. Ja mūsu laiks ir ar zināmām grūtībām, ja saasinās tās slimību lietas, bet, ja esam labi noskaņoti un priecīgi pildām savus pienākumus katrs savā postenī, tad, es domāju, Dieva griba pildās mūsu dzīvē. Tad mums nav ne par ko jābēdā. Debesīs būs atrisinātas visas problēmas. Šeit, cik kuram lemts, tas arī dzīves pienākumus izpildīs. Viss ir kārtībā. Ikdienas dzīves ritms iet normāli. Esmu priecīgs, ka varu katru dienu apkalpot cilvēkus.

Kāds ir mans padoms citiem, kā nezaudēt gaišu skatu uz dzīvi? Galvenais, lai nezaudē ticību Dievam. Tad viss notiek mierīgi un paļāvīgi. Ticība līdzsvaro arī grūtākos brīžos.»