Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo dziedātāju Annu Dribas

© ANNAS DRIBAS PERSONISKAIS ARHĪVS

Ugunīgā un enerģiskā dziedātāja Anna Dribas savus talanta cienītājus iepriecina ar karstasinīgām dejām un dinamisku mūziku. 2020. gadā viņa izdeva savu pirmo solo albumu «Es iemīlējos», bet pērn ap Ziemassvētku laiku ir laidusi klajā dziesmu «Ziemassvētki».

Mūzika

Dziedātāja stāsta, ka ar mūziku ir uz tu jau kopš bērna kājas. Zināšanas iemīļotajā nodarbē viņa guvusi Salaspils mūzikas un mākslas skolā, kur pabeidza klavierspēles nodaļu.

Dziesmu rakstīšana

«Agrāk patika sacerēt dzejoļus, bet pēc tam, kad bija iedvesma, rakstīju dziesmas. Esmu nodarbojusies arī ar flamenko deju un mūziku. Šīs mūzikas izpratne iemācīja sajust un salīdzināt lietas poētiskā veidā.»

Sports

Spilgto dziedātāju raksturo kustība un sports. Viņa atklāj, ka sports ir tik tuvs sirdij, ka beigusi trenera kursus Latvijas Sporta akadēmijā. Anna ir strādājusi par akvaaerobikas treneri Rīgā un Salaspilī.

Grāmatu lasīšana

«Grāmatu lasīšana ir mans hobijs. Esmu atradusi autoru, kurš man patīk - Ērihs Marija Remarks.»

Kafija

«Man ļoti garšo kafija. Bez klasiskās kafijas ar pienu nevaru iedomāties savu ikdienu!»

Albums

Annu Dribas raksturo pašas muzikālais lolojums - solo albums «Es iemīlējos», kurā skan viņas sacerētās dziesmas. Albumā ir dzirdami muzikālie skaņdarbi, kuros viņa sadarbojusies arī ar citiem mūziķiem, dziedātājiem un autoriem.

Pareizs uzturs

Anna atklāj: lai rūpētos gan par labsajūtu, gan izskatu, būtiski ir ievērot veselīga uztura pamatprincipus. «Es vienmēr cenšos ēst sabalansēti. Man ir mērķi sava svara regulēšanai. Ne vienmēr sanāk, bet šis temats man vienmēr ir aktuāls.»

Ūdens

«Dzeru negāzētu ūdeni, un man gandrīz vienmēr līdzi ir ūdens pudele,» stāsta Anna. Regulāra ūdens malkošana ir roku rokā ar veselīga uztura pamatprincipu ievērošanu.

Videoklipu filmēšana

«Bieži domāju par savu dziesmu videoklipu sižetiem un interpretācijām. Esmu sacerējusi dziesmu par Ziemassvētkiem. Nesen tika publicēts arī video!»

Medus

Dziedātāja pandēmijas laikā ir uzsākusi ekoloģiskā medus izplatīšanu.