Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Prognozes 2022: Mazliet vairāk gaismas tuneļa galā?

© Pixabay

Debesīs planētu kombinācijas joprojām saspringtas, taču mazliet tīkamākas nekā divus iepriekšējos gadus. Viegli nebūs, taču ne visiem un ne katru dienu. Nedz ar vaimanāšanu, nedz pārlieku optimismu aizrauties nevajag, vienkārši skatāmies, kurā brīdī ko varam izmantot savā labā.

Lielā depresija un autoritārie režīmi

Patlaban tā dēvētās tālās planētas, kas atstāj ietekmi uz notikumiem pasaulē, atrodas līdzīgās kombinācijās kā laikā, kad pagājušā gadsimta sākumā ASV sākās finanšu krīze. Lielās depresijas vilnis vēlās pāri pasaulei, un tajā laikā dzima autoritārie režīmi. Atbilstoši mundānās (jeb valstu) astroloģijas skaidrojumiem dzīvojam būtisku pārmaiņu laikā, kad iespējama varas un ietekmes pārdale, robežu strīdi, diemžēl arī jauni nemieri - kari un revolūcijas u.tml.

Latvijā nedaudz bremzīgi

Katrai valstij tāpat kā cilvēkam ir savs horoskops, ko nevar skatīt pilnīgi atrauti no globāliem notikumiem, bet tomēr...

Līdz maija beigām Latvijai rit sekmīgs astroloģiskais cikls, lai kārtotu izglītības, sporta, kultūras jomas. Valsts gada horoskopā tam ir labvēlīgas kombinācijas. Kas tiek vai netiek izdarīts, tas - lēmēju ziņā. Maija beigās sākas un līdz pat 2023. gada pavasarim turpinās periods, kad negantnieks Saturns izveido ierobežojošu kombināciju ar Latvijas astrokartes Sauli, kas ir vitalitāte, enerģija, optimisms, attīstība. Procesi bremzējas. It kā varētu paveikt vairāk, bet likteņa lēmējs Saturns liek kaut ko atstrādāt un liek savus ierobežojumus.

Tehnoloģiju uzvaras gājiens

Taču nav jau tā, ka viss slikti. Gan Latvijā, gan pasaulē šis ir laiks, kad strauji attīstās tehnoloģijas. Par tām atbildīgā planēta Urāns visu gadu atradīsies Vērša zodiaka zīmē. Tas nozīmē arvien lielāku tehnoloģiju nozīmi banku sektorā. Jau šobrīd dažu banku piedāvātā biometriskā identifikācija ir tikai sākums. Te varētu būt runa par arvien lielāku virtuālo maksāšanas līdzekļu nozīmi.

Tehnoloģiju uzvaras gājiens prognozējams visās Vērša zodiaka zīmes aizgādnībā esošajās sfērās: finanšu (biržās, virtuālās naudas izmantošanā), būvniecībā (jaunākās paaudzes būvmateriālu radīšanā). Tā kā Vērsis ir praktiķis, tad arī «otrās elpas», otrreizējās pārstrādes tehnoloģiju attīstībā, nekustamā īpašuma jomā (domājams, cenas turpinās kāpt, bet radīsies kādas jaunas prezentācijas formas, virtuālās tūres jaunajos objektos u.tml.).

Atsevišķi, detalizēti būtu pētāms medicīnas tehnoloģiju attīstības jautājums. Neptūns atrodas Zivju zodiaka zīmē - daudz eksperimentu, meklējumu un neskaidrību. Periodos, kad planētai pozitīvas kombinācijas, ir iespējas jomu sakārtot.

Kas gaidāms vēlēšanās?

Šī gada 1. oktobrī plānotas Saeimas vēlēšanas. Astroloģiski prognozēt tās vai citas partijas uzvaru nav iespējams, jo darbojas ne tikai konkrētā politiskā spēka horoskops, bet ir iesaistīti daudzi cilvēki - katrs ar savu astrokarti un enerģijām. Taču varam paskatīties, kāds ir konkrētās dienas astroloģiskais fons.

Šajā dienā nav tā dēvētās bankrota kombinācijas, t.i., Saule spriedzē pret Plūtonu. Uzņēmumu pamathoroskopos tas nozīmē, ka krīzes situācijās ir lielāki riski doties maksātnespējas un bankrota virzienā. Politikā? Līdz šim šī kombinācija nebija bijusi. Tagad varējām pārliecināties, ka bankrota kombinācijas laikā vēlētā Saeima valdību spēja apstiprināt tikai trešajā piegājienā, pēc 109 dienām! Aldim Gobzemam (KPV LV) nesanāca. Jānim Bordānam (JKP) nesanāca. Krišjāni Kariņu (JV) arī uzreiz neaicināja. Tāds - rezerves variants, kurš beigās guva atbalstu ar 61 balsi. Jāpiebilst, ka premjera pārstāvētā «Jaunā Vienotība» no 100 Saeimas deputātu vietām bija ieguvusi vien nieka astoņas.

Ko sola vēlēšanu diena? Nav labi tas, ka vēlēšanas atkal notiek laikā, kad Merkurs rāda nelabvēlīgu vaigu (atrodas retrogrādā stāvoklī). Tas paaugstina dažādu tehnisku ķibeļu riskus. Savu neganto dabu var parādīt arī Neptūns, kas rada neskaidras situācijas, mudina uz negodīgu rīcību. Droši vien arī pēc šīm vēlēšanām varam sagaidīt dažādas pretenzijas par balsojuma rezultātiem un, iespējams, arī procesus par pirmsvēlēšanu reklāmas pārkāpumiem vai balsu pirkšanu.

Un vēl - nelabvēlīgā retrogrādā stāvoklī atrodas Urāns. Šāda opcija jau ir bijusi, un tas norāda, ka var aktivizēties «vecas pazīstamas sejas», par kurām sen nav dzirdēts. Tā jau reiz vienās vēlēšanās bija, un faktiski tas ir noticis atkal.

Lec, Tīģeri!

Dinamisku, enerģisku un jaudīgu jauno Melnā Ūdens Tīģera gadu visiem labiem cilvēkiem varam novēlēt 1. februārī. Un tad arī vēlreiz nosvinēt. Tīģeris ir dinamisks un vienmēr gatavs straujam lēcienam, izaicinājumiem. Veiksme būs tiem, kas sagatavojušies aktīvai darbībai, nevis sēž aizkrāsnē un gaida labākus laikus.

Tīģeris pēc dabas ir arī individuālists. Dabā nav novērots, ka viņi pulcētos lielos baros. Tātad - ko būsi izdomājis un izplānojis, tas jādara. Pašam un pārliecināti!

GADA SVARĪGĀKĀS TENDENCES

Pasaulē:

ietekmes sfēru pārdale;

robežu jautājumi;

jaunu valstu savienību vai sadarbības veidošanās;

pastiprinās kontrole dažādās izpausmēs;

strauja digitālās pasaules attīstība;

strauja tehnoloģiju attīstība, arī jomās, kur tas šķitis maz iespējams.

Latvijā:

iespējas sakārtot izglītības un kultūras sektoru;

augsts radošo cilvēku potenciāls;

sasniegumi sportā;

darbaspēka problēmas;

imigrācija;

problēmas sadarbībā ar ārzemēm;

labi sasniegumi zinātnes un tehnoloģiju jomā.

P.S. Astroloģija iezīmē iespējas un riskus, bet svarīgi, kādus lēmumus pieņem cilvēks, valstsvīri, organizācijas. Globālās tendences ietekmēt mēs nevaram, bet varam rīkoties atbilstoši savai astrokartei, kas daudziem šogad tāpat nesīs pozitīvas vēsmas.