Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Jana Duļevska: feministu kustība ir par skaļu

© Publicitātes foto

Arvien vairāk daiļā dzimuma pārstāvju visā pasaulē iestājas par sieviešu tiesībām un vienlīdzību, taču televīzijas šovu vadītāja Jana Duļevska uzskata, ka šī kustība ir pārāk skaļa. «Man ir savi uzskati, ar kuriem es nevienam neuzbāžos. Nevienu negribu mācīt dzīvot un negribu, lai kāds to māca man,» viņa skaidro.  

Patīk, ja apčubina

Jana Duļevska sevi dēvē par pašpuiku, taču viņai patīk būt sievišķīgai. «Man ļoti patīk būt sievišķīgai sievietei, man patīk, ka vīrietis rūpējas par sievieti un viņu apčubina,» «SuperHits» «Youtube» šovā «Manas dzīves SuperHits» atzīst Jana. Viņa ir pārliecināta, ka mūsdienu feministu kustība ir pārāk skaļa: «Es negribu līdzināties vīrietim un uzņemties tik daudz atbildības kā viņi.»

Sievietes loma mainījusies

Duļevska norāda, ka mūsdienās sievietes loma sabiedrībā ir mainījusies un pienākumu loks ir paplašinājies. No sievietēm tiek prasīts ne vien parūpēties par ģimenes labklājību un saimniecību, bet arī pelnīt iztiku, izglītoties un veidot karjeru, kas iepriekš tika uzticēts vīriešiem. Tā rezultātā sievietes bieži vien uzņemas pārāk daudz, neapzināti demonstrējot, ka visu spēj paveikt pašas. Arī Duļevska atzīst, ka sava rakstura dēļ nereti uzņemas vairāk nekā spēj panest. «Citreiz man sanāk neapdomīgi ar pilnu jaudu doties uz priekšu. Šādos gadījumos es gribu pati papliķēt sev par vaigiem un atgādināt, ka ir jādzīvo mierīgāk, jo tu taču esi sieviete,» viņa atklāj.

Sievišķību trenē televīzijā

Duļevska atzīst, ka bērnībā bijusi pašpuika un ne reizi vien, ar draugiem rāpjoties pāri žogam, saplēsusi bikses. Arī šobrīd viņa priekšroku dod sportiskajam stilam, taču aizvien vairāk ikdienā cenšas attīstīt savu sievišķīgo pusi. «Ne vienmēr esmu ārkārtīgi sievišķīga. Es tomēr esmu sportiskais tips, ko var pateikt arī pēc mana ikdienas apģērba, tāpēc cenšos sievišķību trenēt - uzkrāsoju lūpas un ieveidoju matus,» skaidro aktrise.

Vislabāk savu sievišķīgo pusi Duļevskai izdodas attīstīt televīzijas kameru priekšā: «Televīzijā, filmējot raidījumus, man patīk būt sievišķīgai.»