Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Televīzijas personības Kristīnes Komarovskas Diego un Jēzus

Jorkšīras terjers Diego ir Kristīnes senākais draugs, kurš viņai ir bijis klāt gan radio, gan televīzijas gaitās. © KRISTĪNES KOMAROVSKAS PERSONISKAIS ARHĪVS

Televīzijas personība Kristīne Komarovska, kas iekarojusi skatītāju sirdis, spoži darbojoties gan radio, gan televīzijā, ir divu atraktīvu ķepaiņu saimniece. Sirsnīgā sarunā ar »Vakara Ziņām« viņa stāsta par kaķa un suņa raksturiem un blēņām.

Bija viens, ir divi

«Jorkšīras terjers Diego ir mans senākais draugs. Viņam pavasarī paliks septiņi gadi. Viņš ir padzīvojis, tomēr spēka gados. Kolēģei Kristīnei vienā no darbavietām bija mazs, mīļš Jorkšīras terjers Mimī. Es ļoti gaidīju, kad Mimī piedzims bērniņi. Tā es tiku pie Diego. Esmu ļoti priecīga, ka toreiz paņēmu suni. Mēs esam bijuši kopā tad, kad strādāju gan radio, gan televīzijā. Visur esam gājuši kopā. Visos manos darba un dzīves ceļos viņš ir blakus - ļoti kluss un uzticams.

Bet Jēzu paņēmām pirms pusotra gada. Skatījāmies sociālajos tīklos skaistus un dzīvelīgus kaķus. Jēzus atnāca ar baigo blīkšķi. Mēs domājām, ka viņš būs kaķveidīgs, bet izrādījās ļoti mežonīgs, kā meža zvērs dzīvoklī. Bet ir jautri! Viņš neļauj iemigt. Lai parādītu savu viedokli par lietām, kas notiek, viņš var nomest arī ūdens glāzi.»

Krāšņais bengālietis ar raksturu

Kristīne Jēzu raksturo kā dekoratīvi fantastisku zvēru. Ir sajūta - kaķis perfekti apzinās, ka tiek apjūsmots, tāpēc mēdz darīt blēņas, kas skaistulim tiek piedotas. Jēzus apzinās, ka var atļauties uzvesties kā sliktais zēns, jo ir ļoti skaists, grezns un graciozs. Salīdzinot ar suņuku Diego, Bengālijas kaķis ir augumā pat nedaudz lielāks. Tāpēc šad tad gadās, ka Jēzus mēdz iedot Diego pa smeceri. Kaķis ar suni mēdz cīnīties par saimnieces uzmanību un mīlestību. Kad Kristīne pārrodas mājās no darba, abi mīluļi uzguļas viņai virsū.

Divi karaļi ar ciltsrakstiem

Bengālijas kaķis Jēzus - skaistulis, kuram patīk darīt blēņas, Kristīnes mājoklī ieradās apmēram pirms pusotra gada. / KRISTĪNES KOMAROVSKAS PERSONISKAIS ARHĪVS

«Viņi abi ir tīrasiņu dzīvnieki ar dokumentiem un ciltsrakstiem. Abi puiši ir karaļi! Domāju, ka Diego un Jēzus ļoti labi jūt manu un mājinieku raksturu. Ja kādreiz vajag, tad abi labprāt padzīvojas arī manu vecāku mājās. Viņi ir ļoti komunikabli, tāpēc nekad nav problēmu viņus kādam atstāt. Abi ir demokrātiski un ļoti labi saprotas ar citiem. Bet viens pret otru nav mīlīgi. Bet gan suns, gan kaķis saprot, ka viņi abi man ir ļoti svarīgi, un to respektē. Diego piemīt forša īpašība - vienmēr, kad nāku mājās, viņš nes čības vai kurpes. Nāk pie durvīm un ļoti priecājas, ka esmu atnākusi. Bengālietis ir daudz ātrāks. Viņš ir pirmais pie durvīm. Viņi abi arī pavada mani uz darbu, kas ir ļoti mīļi.

Kopā ar abiem esmu ceļojusi tikai pa Latviju. Ja ir iespēja kaut kur ņemt līdzi, tad es tā daru. Pa Latviju mēdzu braukt kopā arī ar kaķi. Bengālijas kaķus var vadāt siksniņā. Esmu ar viņu staigājusi lēnā solī arī pie jūras. Bet pastaigās, protams, vairāk tiek vests suns.»

Jautrība garantēta!

Kristīne stāsta, ka leopardam līdzīgais Bengālijas kaķis ir ļoti aktīvs mājas mīlulis. Varētu pat teikt, ka viņš ir maksimālists. Ja dara blēņas, tad par visiem simt procentiem! Ja izlemj ravēt tulpes, kas noliktas uz palodzes, tad sakož un izravē pilnīgi visas! Un vēl graciozais skaistulis ir ļoti tīrīgs, tīrīgāks nekā suņuks.

«Ja ņem dzīvnieku, tad jāapzinās, ka vajag veltīt viņam uzmanību. Man liekas, ka jebkuram mājas mīlulim vajag ieplānot laiku, kad vajag samīļot, paglāstīt, rūpēties un pabarot. Ja gribi ņemt bengālieti, ir jārēķinās, ka troksnis mājās ir pamatīgāks. Jā, viņš ir skaists, bet paģēr savu pielāgošanos, jo nav tāds mājas kaķis, kā visi iedomājas. Ir bijušas daudzas reizes, kad vai nu plīst trauki, vai aizkari ir saskrāpēti. Brīžiem viņš neļauj strādāt. Viņš lec uz datora, jaucas sapulcēs. Kad atnāku mājās ar iepirkuma maisiņiem, viņš tajos iekšā ir pirmais. Viņš mēdz nokost puķēm galvas. Viss, pēc pāris stundām visas tulpju galvas ir nokostas. Nu un ko tu viņam vari izdarīt? Neko. Jā, viņš dara savas lietas, un viss.

Kaķis ir ļoti kārtīgs. Bengālietis visu dara maksimāli. Ja ir tīrīgs, tad ir tīrīgs par visiem simt procentiem. Ja nokož tulpes, tad visas. Bet tas ir forši, it īpaši pandēmijas laikā, kad gribas par kaut ko pasmaidīt. Tad ir jauki, ka ir tādi divi dulli četrkājainie draugi. Tad vakari vai rīti ir daudz jautrāki.

Bengālieši un Jorkšīras terjeri noteikti der cilvēkiem, kuriem ir bērni un ģimene. Tāpēc, ka viņi ir ģimenēm draudzīgi. Gan Jēzum, gan Diego patīk bērni. Bengālieši ir straujas dabas un tajā pašā laikā ļoti draudzīgi. Ir jārēķinās, ka tas nebūs mierīgs kaķis. Piemēram, man suns nenes atpakaļ kauliņus vai bumbiņu, bet kaķis nes. Interesanti, ka man kaķis Jēzus ir vairāk suns nekā suns Diego.»

***

Abonē "Vakara Ziņas" šeit.