Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ilze Jurkāne savus 70 sagaida bezrūpībā

© F64

  «Tagad balli netaisīju, svinēju tikai savas tuvākās ģimenes lokā. Bet es plānoju balli, kad būsim tikuši ārā no šī grūtā perioda,» saka baņķiere, finansiste un kulinārijas eksperte Ilze Jurkāne. 12. novembrī viņa pārkāpa savas dzīves 70 gadu slieksni.

«Tas cipars ir tāds jocīgs, bet to, ka man būs septiņdesmit, es saku ar smaidu, zināmu izbrīnu un bezrūpību. Laikam varu to tā atļauties, jo, paldies dievam, gēniem, darbam, dabai, ģimenei un draugiem, paldies literatūrai un mākslai, es jūtos un izskatos labi. Es tiešām, sagaidot savu jubileju, esmu ļoti priecīgā noskaņojumā,» atzīst Ilze Jurkāne.

Viņa atklāj, ka ir pamatīgi «pārdekorējusi» savu dzīvokli - ar jaunām gleznām un mēbelēm, un arī tāpēc jūtas laimīga un ir pacilātā noskaņojumā. «Šis periods man bijis ļoti, ļoti labs, dzīve bijusi daudzkrāsaina, tāpēc es esmu vienkārši ļoti priecīga. Domāju, šis ir visprecīzākais apzīmējums,» saka jubilāre.

«Ceļot - to es vēl gribētu,» viņa saka un atklāj, ka ar radu un draugu palīdzību sev dzimšanas dienā dāvinās ceļojumu uz Japānu. Nākamā gada martā, kad tur ir sakuras ziedēšanas laiks.

«Es esmu daudz ceļojusi, bet Japāna ir viena no valstīm, kur nekad neesmu bijusi,» viņa saka. «Protams, nevar zināt, kas tai laikā notiks pasaulē, jo tādos laikos dzīvojam, bet es pirmoreiz nepārdzīvoju, ka lietas nenotiek tā, kā esmu izplānojusi. Jo skaidrs, ka Dievs to tā ir paredzējis, lai būtu labāk nekā bija. Es ļoti paļaujos uz Dievu, viņš mani nekad nav pievīlis. Es tiešām ticu, ka notiek tas, kam jānotiek, un tas notiek uz labu.»

***

Abonē "Vakara Ziņas" šeit.