Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kulakovs: es biju pret vakcinēšanos

© F64

Mūzikas leģenda, virtuozais taustiņinstrumentālists, komponists un grupas «Pērkons» līderis Juris Kulakovs pēc ilgākas pauzes sarunājas ar »Vakara Ziņām«.  

«Es beidzot vakcinējos. Velku masku, bet nekur tālāk par veikalu neeju. Rotaļājos ar sintezatoru, kaut ko paskatos internetā. Nekas nenotiek. Koncerti atceļas. Atkal uzdāvināju sev jaunu sintezatoru. Bija paredzēts braukt uz Kauņu. «Vides filmu studija» uzņem par mani portretfilmu.

Manas pārdomas ir tādas, ka tie vīrusi kaut kur aktivizējas. Iepriekšējā nopietnā pandēmija bija spāņu gripa. Tā bija apmēram pirms simts gadiem, un man šķiet, tā bija smagāka par kovidu. Es biju pret vakcinēšanos, iestājos par dabisko atlasi - izdzīvos tie, kuri izdzīvos. Tomēr apstākļi piespieda vakcinēties. Piemēram, nācās izlaist vienu vai divus «Pērkona» koncertus, jo nebiju vakcinējies.

Tas, ka cilvēki mirst, ir fakts. Piemēram, no man pazīstamiem - Rolands Tjarve, nupat Arnis Cimdars... Tas bija diezgan smagi. Abi bija labā fiziskā formā, spēka gados. Jā, arī no gripas arī mirst, bet ne tik daudz. Visvairāk mirst no sirds, asinsvadu slimībām. Par vakcināciju ir visādas sazvērestības teorijas. Ja parokas pa internetu, ir visādi viedokļi. Smieklīgais un traģikomiskais ir tas, ka amerikāņi sastrīdējušies ar ķīniešiem. Amerikāņi ir ļoti atkarīgi no ķīniešiem, kuri pārsvarā izstrādā dažādas detaļas amerikāņiem - datorus, un mikroshēmas. Ir apstājusies «laptopu» ražošana. Es gaidu sintezatoru, kuram sakarā ar visām šīm jukām vēl nav detaļu.

Naudas, pareizāk sakot, ienākumu, nav. Tie ir ļoti pieticīgi, lai neteiktu, ka trūcīgi. Es nekur nestrādāju, esmu drīzāk trūkumcietējs. Jā, bija atbalsta pasākumi - pagājušajā gada rudenī dabūju pusotru tūkstoti. Bet tagad koncerti nenotiek, un parasti tie ir pamatienākumi. Pagājušajā vasarā varēja nedaudz uzelpot. Nezinu, cik ilgi tas viss vilksies. Ir kaut kādas prognozes, bet tās ir ļoti nepatīkamas. Neviens to lāgā nezina. Arī valdība patiesībā diezgan izmisīgi kaut ko dara. Esmu fatālists. Mans labākais draugs no trimdas latviešiem Kristaps Grasis smagi pārslimoja kovidu. Viņš bija uzmanīgs un visu dezinficēja, kā nekā Vācijā dzimis. Vācieši ir lieli pedanti. Bet, lūk, to kovidu viņš dabūja. Sekas vēl ilgi bija jūtamas.»

***

Abonē "Vakara Ziņas" šeit.