Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Astroportrets. Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks rūpēsies par savējiem

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Ierobežojumi, komandantstunda, policijas patruļas. Sociālajos tīklos daudz negāciju. Par uzliktajiem sodiem, par kontroli. Ik pa laikam pavīd jautājumi: «Jums nav ko darīt? Visi noziedznieki izķerti? Kā ar advokāta Rebenoka slepkavības atklāšanu? Futbola aģenta Bezzubova slepkavas notverti?» Nule kā kritiku izpelnījušās arī policijas «zibakcijas» – pēkšņās pārbaudes.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks strikti pateicis: «Naidīgi komentāri, vajāšanas izpausmes, draudi .. pret mediķiem, policistiem, citu dienestu kolēģiem, apsargiem, augstākajām valsts amatpersonām un žurnālistiem - šādas noziedzīga rakstura izpausmes tiks bargi vērtētas.»

Jāatgādina, ka Ruks Valsts policijas priekšnieka amatā nonāca apmēram pirms gada un viņa kandidatūru izvirzīja toreizējais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Iepriekš šo amatu ieņēma ģenerālis Ints Ķuzis. Žurnāla «Klubs» galvenais redaktors Aivars Pastalnieks jaunākajā numurā intervējis pašreizējo Valsts policijas šefu un dažos vārdos viņu raksturo šādi: «Rukam ir ļoti spēcīgs rokasspiediens. Viņš ir lauku puika. Pēc būtības - opers. Ar labu humora izjūtu.»

Valsts policijas šefa astrokarte rāda, ka viņš ir diezgan sarežģīta personība ar dažādām rakstura šķautnēm. Horoskopā dominē Uguns stihija, kas vēsta: eju, daru, virzos uz mērķi. Planēta Merkurs, kas astroloģijā atbild par domāšanas un kumunikācijas veidu, atrodas Lauvas zodiaka zīmē. Tās ir ambīcijas, vēlme parādīt un pierādīt sevi, svarīga atzinība un novērtējums. Bet, lūdzu, nekaitināt! Mēs taču zinām, kas notiek, ja lauvu aiz ūsām rausta. Emociju rādītājs Mēness Ruka piedzimšanas brīdī atradies Strēlnieka zodiaka zīmē, kas arī var uzšvirkstēt. Tajā pašā laikā šis stāvoklis astrokartē norāda uz to, ka cilvēkam plašs skatījums un lieli plāni. Vīrišķā planēta Marss horoskopā atrodas Jaunavas zodiaka zīmē. Šie cilvēki kārtīgi visu izplāno un rīkojas sistemātiski. Neko neuzsāk bez svarīga pamatojuma. Viņi ir ļoti pamatoti un kritiski, it sevišķi tad, ja runa ir par metodiskās pieejas detaļām un precizitāti. Viņi cīnās par labi organizētu darba vidi. Cita starpā Ruks ir sācis runāt par mobilo iecirkņu izveidi un vispār darba vides sakārtošanu, jo daudzi policijas iecirkņi ir vienkārši katastrofālā stāvoklī - nauda remontiem nav atradusies gadiem.

Viens no svarīgākajiem personības aspektiem ir tā dēvētā Saules zīme. Ruka piedzimšanas brīdī Saule atradusies Vēža zīmē. Tā ir ģimeniska zīme. Cilvēks parūpēsies par savējiem, saviem mīļajiem, arī kolēģiem, aizstāvēs, pasargās.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms precīzs dzimšanas laiks.)

***

Abonē "Vakara Ziņas" šeit.