Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Astroportrets. Ilmārs Rimšēvičs. Var pieļaut glupu kļūdu

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Skandāls ap bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča vārdu virmo jau labu laiku. Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūra tagad nolēmusi saukt pie kriminālatbildības Rimšēviču un arī uzņēmēju Uģi Taboru saistībā ar centieniem panākt nepatiesu liecību sniegšanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 2018. gada februārī aizturēja Ilmāru Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu. Ģenerālprokuratūra Rimšēvičam uzrādīja apsūdzību par kukuļņemšanu, bet Martinsonam - par kukuļņemšanas atbalstīšanu. Rimšēvičs apsūdzēts par apmaksāta atpūtas brauciena uz Kamčatku un naudas kukuļa pieņemšanu. Tāpat viņš apsūdzēts par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, vēsta ziņu aģentūra LETA. Rimšēvičs kopā ar personu, ko advokāts apzīmējis kā U. T., iespējams, apsprieduši, kā nelikumīgi panākt, lai bijušais «Trasta komercbankas» lielākais akcionārs Igors Buimisters kriminālprocesā atteiktos no iepriekš sniegtām liecībām un sniegtu citas, Rimšēvičam labvēlīgākas. Buimisters bija viens no Rimšēviča apsūdzības galvenajiem lieciniekiem pirmās instances tiesā izskatāmajā lietā, kurā apsūdzēts Rimšēvičs un Martinsons. 2021. gada vasaras izskaņā liecinieks devās mūžībā. Lieta ir sarežģīta, ar to jātiek galā tiesībsargājošām institūcijām, un verdiktu teiks tiesa.

Tikmēr »Vakara Ziņas« ielūkosies Ilmāra Rimšēviča zvaigžņu kartē.

Bijušā Latvijas Bankas vadītāja horoskopā izteikti dominē Zemes stihija, kas norāda gan uz praktiskumu, gan materiālismu, ir izpratne par materiālajām vērtībām un to apsaimniekošanu. Šīs tendences piemīt arī Vērša zodiaka zīmei, kurā Ilmāra Rimšēviča piedzimšanas brīdī atradusies Saule, kas vēsta par cilvēka iekšējo būtību. Vīrišķā planēta Marss atradusies Jaunavas zīmē, kas arī norāda uz materiālismu un praktiskumu, prasmi rēķināt. Un arī uz to, ka dzīvē ļoti svarīgs materiālais moments, nodrošinājums, stabilitāte. Taču, pārāk iedziļinoties un pievēršoties detaļām, var zust kopaina un ir riski palaist garām ko patiesi svarīgu. Prāta planēta Merkurs horoskopā atrodas Auna zīmē, kas cilvēkam piešķir domas ātrumu un spēju veikli orientēties situācijās. Šajā pašā zīmē atrodas arī emociju aizgādnis Mēnestiņš, un tas savukārt norāda uz impulsīvas rīcības iespējamību, ātrumā var pieļaut kādu glupu kļūdu.

Rezumējot varētu teikt: cilvēks izprot materiālo pasauli un ar enerģiju un ambīcijām spēj daudz sasniegt. Bet arī pazaudēt, ja sāk likties, ka var visu darīt, kā grib, un darīt bez apdoma. Vai arī pārlieku pievēršas materiālām lietām un vēlas neizmērojami vairot labklājību.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms precīzs dzimšanas laiks.)

***

Abonē "Vakara Ziņas" šeit.