Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Iluzionisti Pecolli uz laiku pamet Latviju

© Oksana Džadana/ F64

Lielu rezonansi sociālajā tīklā «Facebook» izsauca pazīstamās iluzionistes Daces Pecolli ieraksts, kurā viņa vēstīja, ka abi ar vīru Enriko plāno uz laiku pamest Latviju.

Iespējams, uz to pamudinājis valdības nesenais lēmums uz trim mēnešiem - līdz 2022. gada 11. janvārim - izsludināt ārkārtas situāciju. Lai arī šoreiz kultūras iestādēm ir ļauts strādāt «zaļajā» režīmā, pasākumu rīkotāji ir vērsušies pie valdības ar lūgumu atbalstīt nozari, kas jau tāpat ir cietusi smagus zaudējumus un, domājams, cietīs arī tagad, kad tiek atļauts tikai 60 procentu liels zāles piepildījums.

«Nu tā, draugi. Dodamies prom no mīļās Latvijas uz citu valsti, kur strādāsim kādu laiciņu. Mūsu vietā «Mystero» muzejā strādās mani mīļi, atbildīgi, zinoši cilvēki, ja būs iespējams to tā drīzumā cilvēcīgi sakārtot. Pasākumu «Mystero» teātrī nebūs vismaz līdz pavasarim. Es paralēli izdarīšu visu, ko esmu līdz šim jums solījusi saistībā ar krēslu zelta šiltītēm, kā arī ar manu aizbraukšanu varu garantēt «Mystero» muzeja, teātra pastāvēšanu un nākotni. Novēlu mums katram atrast to harmoniskāko veidu, kā turpināt savu ritumu plūsmā. Esiet veseli, garā un miesā stipri, kā Koks, kas spēku ņem no Zemes un Gaismu no Debesīm. Lai mums visiem izdodas! Strādāt šeit nav iespējams, un es arī nevaru strādāt pret saviem cilvēkmīlestības principiem. Tāpēc atradu labāku risinājumu - ieslēgt manai enerģijai Latvijā «stop» pogu uz brītiņu, līdz atkal būs īstais brīdis uzspiest «play» pogu.»

Pie šī emocionālā ieraksta Dace saņēma daudz atbalstošu komentāru, savukārt »Vakara Ziņām« viņa teica: «Mēs nevienam nesakām, uz kurieni dodamies, jo negribu enerģētisko piesaisti. Un ar savu aizbraukšanu negribu parādīt nekādu žestu, vienkārši redzam, ka pašreiz Latvijā ar mūsu nozari viss iet galīgā «tūtā», ja tā var izteikties. Tā kā esmu kuģa kapteinis un man jādomā, pa kādām straumēm kuģi stūrēt, lai kustība turpinātos, man Dievs palīdzēja, dodot trīs labus līgumus. Taču nevienam, pat draugiem, nesaku, uz kurieni dodamies; tikai saku - tepat, interneta vidē, vien būsim! Varu vien atklāt, ka tā nebūs Eiropa, bet gan valsts ar ļoti zemu saslimstību, turklāt ir savakcinējušies 95 procenti iedzīvotāju. Tāpēc mēs izmantojam izdevību, jo esmu atbildīga par savu kuģi un mūsu iluzionista teātri, un es savu atbildību noturu cilvēka iespēju robežās.»