VAKARA ZIŅAS. Vienam no slavenākajiem Ziemassvētku vecīšiem Aināram Ašakam - 60

© NO AINĀRA AŠAKA PERSONISKĀ ARHĪVA

«Garo galdu pasākums ar dejām nebija, bet bija mūzikas draugu un sadarbības partneru satikšanās un kopīga muzicēšana,» savas 60. dzimšanas dienas ritējumu atklāj muzikants, vakaru vadītājs, «Radio Marija Latvija» raidījuma vadītājs un viens no slavenākajiem Ziemassvētku vecīšiem Ainārs Ašaks.

Viņam dzimšanas diena bija 10. oktobrī. Jau deviņus gadus Ainārs ir kultūras pasākumu organizators Valsts sociālās aprūpes centra «Rīga» filiālē «Ezerkrasti», kur viņa uzaicinājumam paviesoties atsaukušies vismaz 80% šovbiznesa zvaigžņu. Pēdējos piecus gadus viņš kā brīvprātīgais darbojas arī «Radio Marija Latvija», kur ik pirmdienu pulksten 13 vada sarunu raidījumu, kurā aicina dažādus viesus - politiķus, uzņēmējus, māksliniekus, dažādu biedrību pārstāvjus.

«Pandēmijas laikā bija liels pārrāvums izklaides pasākumu lauciņā, ko esmu iestaigājis jau 30 gadu garumā. Jūlijā atsākās, bet jau atkal stāvam pie robežas, kad viss tiks apstādināts,» saka atraktīvais izklaides pasākumu vadītājs. Viņš stāsta, ka dīkstāves laikā esot gājis dziedāt uz ielas - Rīgas Centrāltirgū. Ne jau nabadzības spiests, bet tāpēc, ka dziedāt gribas. «Protams, tā ir arī papildu peļņa, par ko agrāk nebūtu iedomājies. Un kas tur ko kaunēties dziedāt uz ielas?!» viņš saka, uzsverot, ka pandēmiju bez dziesmas izturēt nebija iespējams. Un māksliniekam jau ir vajadzīga arī atgriezeniskā saite.