Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Astroportrets. Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure.

© F64

Astoņi gadi Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieces amatā, 27 gadi ieslodzījuma sistēmā. Dienesta pakāpe – ģenerāle.

Cienījams cilvēks, izcila speciāliste, kuras vadībā Latvijas ieslodzījuma vietu sistēma ir piedzīvojusi pozitīvas pārmaiņas, kas novērtētas arī starptautiskā līmenī. Par savu darbu saņēmusi dažādus apbalvojumus. Tagad nolēmusi doties izdienas pensijā. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns ir pieņēmis IeVP priekšnieces ģenerāles Ilonas Spures lūgumu par atvaļināšanos. Pēdējā darba diena šajā amatā viņai būs 2021. gada 15. oktobrī.

2018. gada aprīlī valdība Spuri iecēla pārvaldes priekšnieces amatā uz vēl vienu termiņu, kurš beidzas 2023. gada 18. jūlijā. Kāpēc cilvēks nolēmis amatu pamest priekšlaikus? Aģentūrai LETA Ilona Spure skaidrojusi, ka lēmums doties izdienas pensijā nebija spontāns un pirms tam tika pienācīgi izsvērts. Viņa sacīja, ka šis lēmums nav saistīts ar viņas profesionālo darbību vai kādu citu personu ietekmi un balstās vienīgi uz viņas vēlmi pievērsties citām lietām, tostarp - uzlabojot veselību. Aplūkojot Ilonas Spures astrokarti, redzams, ka ir ļoti būtiska Ūdensvīra zodiaka zīmes ietekme. Pēc tradicionāliem astroloģijas skaidrojumiem tā ir brīvību mīloša zīme, kam grūti darboties sistēmā. Un diezgan grūti iedomāties Ūdensvīru strikti reglamentētā profesijā. Tajā pašā laikā Ūdensvīra zīme ir tā, kas skatās nākotnē, pārsteidz ar idejām un spēj saskatīt un realizēt projektus, kas būs aktuāli varbūt tikai rīt. Galvenais - lai ir rīcības brīvība un neviens neierobežo ieceres. It īpaši tie, kas nesaprot un neuztver domas lidojumu. Ja Ūdensvīram ļauj darboties, viņš var paveikt lielas lietas.

Ilonas Spures astrokartē dominē Gaisa stihija - idejas, komunikācija, intelekts, arī laba intuīcija. Sazemējumu dod prāta planētas Merkura atrašanās Mežāža zodiaka zīmē - praktiska un pragmatiska pieeja risināmiem jautājumiem. Ja vajag izšķirties starp emocijām un prāta apsvērumiem, tad pēdējie visticamāk ņems virsroku. Atbilstoši astrokartei gribētos teikt, ka Ilona Spure ir brīvais gars, kurš zinās, kā kurā situācijā labāk rīkoties.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms precīzs dzimšanas laiks.)