VAKARA ZIŅAS. Astroportrets. Vai ministre Marija Golubeva atrodas īstajā vietā?

© F64

Iepriekš augstskolu pasniedzēja, cilvēktiesību aktīviste, pirms nonākšanas ministra amatā vadīja Saeimā «Attīstībai/Par» frakciju. Darbojusies arī domnīcā  «Providus», kam viens no dibinātājiem «Sorosa fonds – Latvija». Jau daudzus gadus ir kopā ar dzīvesbiedri izglītības konsultanti Diānu Ieleju. Tāpat kā aizsardzības ministrs Edgars Rinkēvičs («Jaunā Vienotība») nav slēpusi seksuālo orientāciju.

Salīdzinoši nesen ministre sodīta ar naudas sodu par valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā.

Iekšlietu ministre uzskata, ka īpaša uzmanība pievēršama «naida runai». Pēc Golubevas iniciatīvas Iekšlietu ministrijā izveidota darba grupa, lai apzinātu naida noziegumu problēmas Latvijā. Tāpat arī ministre iestājas par viendzimuma attiecību nostiprināšanu likumā. Kritiķi teic: vai tikai šī nav ideoloģiska kontrole pār vienu no svarīgākajiem amatiem valstī?

Patlaban Iekšlietu ministrijai risināmi būtiski jautājumi - patvēruma meklētāju centrā «Mucenieki» bēgļi rīko nemierus, jāstiprina robeža ar Baltkrieviju, daudzi policijas iecirkņi iepriekšējo «saimnieku» bezdarbības rezultātā ir katastrofālā stāvoklī utt.

Vai ministre, kas pēc izglītības ir angļu valodas filoloģe un vēsturniece, atrodas īstajā vietā un vai spēj pieņemt adekvātus lēmumus? Skatām, ko zvaigznes saka.

Iekšlietu ministres Marijas Golubevas astrokartē dominē Gaisa stihija. No desmit debesu spīdekļiem pieci atrodas šīs astroloģiskās stihijas zodiaka zīmēs. Tas ir pluss dažādiem izziņas procesiem, komunikācijai, izglītībai. Taču bēda tāda, ka pavisam trūkst Zemes stihijas, kas saistās ar spēju stāvēt abām kājām uz zemes un materiālās pasaules izpratni. Mazliet to kompensē Vēža zodiaka zīmes ietekme horoskopā, taču ne pilnībā. Piemīt ambīcijas, ko nosaka prāta planētas Merkura atrašanās Lauvas zīmē. Svarīgs novērtējums un atzinība, ja to saņem, tad var izdarīt vēl vairāk. Ja ne, tad... ejiet dariet paši... Domājams, ka, pildot iekšlietu ministres pienākumus, būs diezgan liela iekšējā spriedze, un ļoti jācenšas nepieņemt lēmumus emociju iespaidā. Ministres astrokartē ir viena īpaša kombinācija ar Plutonu, kas norāda uz dziļiem ūdeņiem.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)

Svarīgākais