Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Anna Rozīte atklāj noslēpumu

© Facebook

Šogad absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti programmā «Uzturs», pazīstamā modele, TV raidījumu un pasākumu vadītāja Anna Rozīte septembrī uzsākusi darbu kā uztura speciāliste medicīnas centrā «Medfix».

«Kam ir iesakāms doties pie uztura speciālista? Ja jums ir kādas veselības problēmas, kas paredz specifisku uzturu, hronisku slimību profilaksei un ārstēšanai, ja jums ir nepieciešama svara korekcija, ja jums ir vēlme veidot veselīgu un sabalansētu ēdienkarti, uzlabot savu veselību un pašsajūtu,» paskaidro Anna Rozīte, novēlot visiem labu veselību.

Tikmēr saviem «Instagram» sekotājiem uztura speciāliste atklāj, kura ir vislabākā diēta, kas sniedz vislabāko rezultātu ilgtermiņā un kas der visiem. «Tas laikam ir viens no populārākajiem jautājumiem, uz ko parasti īsti nav iespējams atbildēt, jo mums katram ir savas vajadzības, garšas izjūta, aktivitātes līmenis, vecums, slimību vēsture un tā tālāk. Šis viss un vēl vairāk ir jāņem vērā, lai sastādītu cilvēkam atbilstošu ēdienkarti. Tāpēc, ja kāds jums sola maģisku diētu, kas atrisinās visas jūsu problēmas, - neticiet. Tomēr es jums par tādu gribu pastāstīt. Ir kāda diēta - ja ar vārdu «diēta» domājam visu, ko ēdam, -, kas ir salīdzinoši universāla un der gandrīz visiem un ir pielāgojama dažādām vajadzībām,» raksta Anna Rozīte, precizējot, ka tā nav tikai diēta, bet ēšanas princips vai veids, kā skatīties uz savām ēdienreizēm un šķīvja saturu. «Pamatideja ir šāda: puse šķīvja tiek atvēlēta dārzeņiem un augļiem (tas atkarīgs no ēdienreizes, ne jau uzreiz kopā gan vienus, gan otrus), ceturtā daļa - olbaltumvielas saturošiem produktiem (gaļai, zivīm, piena produktiem, olām, pākšaugiem) un atlikusī ceturtā daļa - saliktajiem ogļhidrātiem (graudaugiem - pilngraudu rīsiem, makaroniem, griķiem, grūbām, auzu pārslām, kvinojai, pilngraudu maizei). Pēc šī principa jācenšas ēst visās ēdienreizēs,» saka uztura speciāliste, uzsverot, ka šis šķīvja princips ir brīnišķīgs arī ar to, ka tas paredz ne tikai sabalansētu uzturu, bet arī daudzveidīgu.