Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Māris Gulbis sabiedē par zagļu metodēm

© Raitis Plauks/F64

Jurists, kādreizējais iekšlietu ministrs Māris Gulbis televīzijas kanālā «Rīga TV24» izstāstīja, ka profesionālie zagļi izmanto modernās tehnoloģijas.

Viņam esot informācija, ka noziedzīgās aprindas divas dienas pēc kārtas centušās apzagt kādu privātmāju prestižā Rīgas rajonā. Var pieļaut, ka notikumi risinājušies Mežaparkā, jo, pēc Gulbja sacītā, pie mājas īpašniekiem ieradušies Ziemeļu rajona policisti. Saimnieki dārzā atraduši pamestu mobilā telefona signāla slāpēšanas ierīci, tika sabojātas vairākas videokameras. «Zagļi bija sagatavojuši iemidzinošo gāzi,» raidījumā apgalvoja Gulbis. Stāsti par iemidzinošo gāzi, ar kuras palīdzību tiek neitralizēti cilvēki un suņi, lai varētu aplaupīt dzīvokļus un mājas, ir dzirdēti agrāk. Gulbis skaidroja - ja telefona signāls tiek slāpēts, tad nevar piezvanīt nevienam, arī uz policiju ne. Šādas iekārtas neizmanto «cilvēks parastais», tādas līdz šim ir bijušas drošības iestādēm. Līdz ar to «cilvēks parastais» nevar sevi pasargāt no labi nodrošinātajiem zagļiem. «Tas, ka šādas ierīces, kuras ir aizliegtas ar likumu, klejo pa Latviju, nav pieļaujams, un policijas darbs ir šo tehniku kontrolēt, tāpat kā šaujamieročus, jo tas apdraud mūsu ģimenes,» sacīja Gulbis.

Bijušais iekšlietu ministrs vērsās pie policijas ar aicinājumu iefiltrēt noziedzīgajās aprindās savus virsniekus un vismaz tādā veidā cīnīties ar profesionālajiem zagļiem.