Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Rolands Zagorskis-Rolands pārmaiņu priekšā

© F64

«Vasara pagājusi tepat Latvijā, rūpējoties par abām mājām Berģos un Gaujienā. Uzlocīju piedurknes un visu ko uzfrišināju, piestutēju, pielaboju, nokrāsoju. Tiešām labi, ka bija laiks sakārtot savas mājas, bet tagad ir laiks iziet ārā no mājām, un dzimšanas diena ir tam labs iemesls,» saka aktieris, režisors un producents Rolands Zagorskis-Rolands.

Piektdien, 3. septembrī, viņš svinēja savu 72. dzimšanas dienu un to darīja kopā ar saviem tuvākajiem draugiem. «Tā kā teātris klubs «Hamlets» ilgu laiku bija dīkstāvē, es gribu visu pamazām reanimēt un domāju, ka mana dzimšanas diena ir ļoti izdevīgs gadījums. Visi draugi ar prieku atsaucas manam uzaicinājumam satikties,» saka aktieris.

Viņš nešaubās, ka mēs visi šodien esam lielu pārmaiņu priekšā, tāpēc viņš plāno transformēt arī savu «Hamletu». «Tās iestrādes, kas tika veidotas 25 gadu garumā, vairs nevar pastāvēt, šis laiks pieprasa spēcīgas pārmaiņas. Teātris jau arī vairs nav tādā situācijā, kādā bija pirms pandēmijas, arī nebūs vairs nekad. Visi esam lielās krustcelēs. Tas karš, kas ir sācies un joprojām turpinās, absolūti mainīs pasauli. Ir naivi domāt, ka pēc pusgada vai gada viss beigsies un būs kā agrāk. Nē, nē, nekas vairs nebūs kā agrāk, un mums ir jābūt tam gataviem!» uzskata Rolands Zagorskis-Rolands. Dzimšanas dienā jubilāram novēliet stipru veselību, un ne tikai viņam pašam, bet arī visiem viņa mīļajiem. «Kādreiz jaunībā smējos, kad vēlēja labu veselību, bet tagad apzinos, ka tikai tad, kad mani bērni un mazbērni ir veseli, sirdī ienāk miers. Jo viss pārējais - mācības, karjera un naudas problēmas - nāk un aiziet nebūtībā.»