Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Astroportrets. Ko varam sagaidīt no ekonomista Vjačeslava Dombrovska?

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Saeimas vēlēšanu tuvums jūtams, un tad atmiņā nāk burvīgā latviešu filma «Pie bagātās kundzes», kurā asprātīgi parādīta sīkpartijas dibināšana un pirmsvēlēšanu trauksme. Un, protams, spilgtā atmiņā ataust arī kādreizējā premjera Einara Repšes klasika: «Kā var nesolīt...»

Jau vairāki politiķi ar domubiedriem paziņojuši par jaunu partiju izveidi, arī Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis, kurš iepriekš pārstāvējis Reformu partiju un «Saskaņu». Viņš bijis arī ekonomikas un arī izglītības un zinātnes ministrs. Viņa kompanjons būs bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, kurš politikā tik tikko paspēja apsildīt degunu, iekļūstot Saeimā no KPV LV (vēlāk - «Par cilvēcīgu Latviju»), bet tad amatu zaudēja, jo šī politiskā spēka ministri Krišjāņa Kariņa valdībā tika aizstāti ar citu koalīcijas partneru cilvēkiem. Tagad abi nolēmuši veidot partiju «Republika». Dombrovskis skaidroja, ka «Republika» būs pragmatiska un profesionāla centriskā partija. Tālāk - solījumi kā jau parasti.

Ko varam sagaidīt no ekonomista Dombrovska?

Saule viņa piedzimšanas brīdī atradusies Mežāža zodiaka zīmē, kas labi - piemīt loģika un pragmatisms. Arī materiālisms. Izpratni par saimnieciskām lietām stiprina emociju rādītāja Mēnestiņa atrašanās Vēža zodiaka zīmē. Te tikai ir viens «bet» - ne visai jaukās kombinācijās atrodas Jupiters, kuram tīk visu paplašināt. Attiecīgos apstākļos plāni var būt lielāki nekā iespējas un arī tēriņi lielāki, nekā vajadzētu.

Astrokartē dominē Uguns stihija - enerģija mutuļo, piemīt arī ambīcijas, jo vīrišķā planēta Marss ir Lauvā, kam nepieciešama atzinība un novērtējums. Ja to saņem, izdarīs vairāk un vēl labāk, ja ne - var apvainoties, atmest ar roku un pārtraukt sadarbību.

Aplūkojot mijiedarbību ar Ģirģenu, var secināt, ka abi kungi spēj vienoties kopējas idejas vārdā. Taču nepatikšanas var sākties tad, ja izceļas strīdi. Turklāt abos mīt spītība. Dombrovska kartē uz to norāda jau iepriekš minētā Mežāža un Vēža ietekme, savukārt Ģirģenam ir liela Vērša zīmes ietekme un emociju Mēnestiņš Aunā. Ja abi sāks spītēties vai nostāsies pozā, tad rezultāts var būt ļoti dažāds.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)