Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Astroportrets. Juris Rubenis. Ideālists un materiālists

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Teologs, rakstnieks Juris Rubenis tikko saņēmis pirmo Valstiskuma balvu. Dienā, kad pirms 30 gadiem Latvija atguva faktisko neatkarību, pirmo reizi pasniegta biedrības «4. maija deklarācijas klubs» izveidotā Valstiskuma balva. Gan Latvijas Tautas frontes līderi, gan kādreizējie Augstākās Padomes deputāti šodien saka: bez Jura Rubeņa Latvijas neatkarības varēja arī nebūt.

Pirms dažiem gadiem Juris Rubenis aizgāja no baznīcas. Sākotnējais iemesls bija viņa grāmata «Viņa un Viņš. Attiecības. Mīlestība. Sekss», ko atsevišķi kristieši pat mudināja dedzināt. Īpaši konservatīvajā Latvijas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā (LELB) izcēlās skandāls. Mācītājs Indulis Paičs «Facebook» tīklā situāciju bija raksturojis kā vairāku mācītāju agresīvu kampaņu pret Juri Rubeni. «Pat tiem, kurus Juris savā laikā pats ir kristījis un ievadījis ticībā, licies svarīgi cīnīties ar «ļaunumu», kas nāk no Rubeņa grāmatām un kristietības izpratnes,» rakstīja Paičs. Grupa mācītāju uzrakstīja atklāto vēstuli, ka LELB novirzās no demokrātijas vērtībām. Savukārt arhibīskaps Jānis Vanags paziņoja, ka nekāda šķelšanās baznīcā nepastāv.

Juris Rubenis no baznīcas aizgāja un kopā ar arhitektu Uldi Pīlēnu izveidoja Integrālās izglītības institūtu, kas organizē seminārus, retrītus, apmācības un kur kursu cenas svārstās no 50 līdz 700 eiro.

Jura Rubeņa astrokartē ir ļoti spēcīga Strēlnieka zodiaka zīmes ietekme, un šī zīme saistās ar filozofiskiem pasaules uzskatiem, reliģisko pārliecību un globālu pasaules skatījumu. Tādējādi var teikt, ka Jurim Rubenim piemīt plašs redzējums, spējas izprast globālus procesus un augsti morāli ētiskie principi, kā arī spējas iedziļināties lietu būtībā. Strēlnieks pēc savas būtības ir ideālists - taisnīgs, godīgs, deg par savu lietu. Taču Jurim Rubenim ir arī ļoti praktisks prāts. Planēta Merkurs, kas astroloģijā atbild par domāšanu un komunikāciju, atrodas racionālajā un praktiskajā Mežāža zodiaka zīmē. Turklāt horoskopā dominē Zemes stihija, kas nozīmē, ka cilvēkam ir izpratne arī par materiālo pasauli un praktiskām lietām, piemīt spēja stāvēt abām kājām uz zemes. Šī ir labvēlīga pozīcija uzņēmējdarbībai, un astrokartē ir kombinācijas, kas norāda uz oriģinālām idejām.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)