Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Lolita Neimane: Beidzot varēšu sajusties kā īsta vecmāmiņa

© Privāts arhīvs

«Man šī vasara ir nedaudz par karstu, man patīk mērenāks laiks, bet kopumā, protams, ja salīdzinām ar lietainajām vasarām, šī vasara ir burvīga!» saka dietoloģe Lolita Neimane. Trešdien, 11. augustā, viņa svinēja dzimšanas dienu.

«Jau diezgan sen savas dzimšanas dienas es kupli nesvinu, pagājušogad pavisam, nē, bet šogad biju kopā ar ģimeni - bērniem un mazbērniem,» saka Lolita Neimane, atklājot, ka viņai ir jau divi mazbērni - Alisei šogad paliks pieci, bet Emīlam septembrī būs divi gadiņi. Abi ir vecākajam dēlam, jaunākajam bērnu vēl nav.

«Vecākais dēls arī atgriežas Latvijā, septiņus gadus bija prom Baltkrievijā un Krievijā, strādāja tur kā diplomāts. Un tad jau mazbērni tikai kādreiz atbrauca ciemos, tagad beidzot varēšu sajusties kā īsta vecmāmiņa,» priecīgi stāsta divu dēlu mamma, piebilstot, ka arī vedekla pēc ilgāka pārtraukuma atsāk strādāt, un, tā kā Emīls šomēnes uz dārziņu vēl neies, vecmāmiņa būs pieprasīta. «Kamēr mazbērnu nav, ir grūti saprast, kādas tās ir emocijas, bet, kad skaties uz saviem mazbērniem, uz tām mazajām radībiņām, pārņem tāds miers…»

Dietoloģe stāsta: it kā oficiāli viņai ir atvaļinājums, tomēr ik nedēļu ir vismaz pāris «zoom» tikšanās. «Šī man ir projektu vasara. Ir viens projekts, ko gan pati vadu, gan piedalos kā vadošā pētniece - par «Tukuma piena» bezpiedevu jogurtu, un viens projekts, kas saistīts ar kovida pacientiem,» stāsta Rīgas Stradiņa universitātes Sporta un uztura katedras lektore, studiju programmu «Uzturs» un «Uzturzinātne» vadītāja, Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas prezidente. Tāpat šovasar bija arī «Uzturzinātnes» maģistrantu uzņemšana, un Lolitai bija jānointervē gandrīz 40 studēt gribētāju. «Man nav izdevies pabūt tādā atvaļinājumā, ka varētu atļauties nelasīt e-pastus, bet vasara ir tik forša, ka arī nedēļas nogalēs sanāk visur kur pabūt. Un arī visas augusta nedēļas nogales jau ir saplānotas,» saka jubilāre. «Nevarētu sūdzēties, ka man kaut kā trūktu,» Lolita piebilst. Tikai veiksmi un veselību viņai dzimšanas dienā varat novēlēt.