Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Leldes Dreimanes ceļojums uz Itāliju gluži kā kino

© LELDES DREIMANES PRIVĀTAIS ARHĪVS

Aktrise Lelde Dreimane pavisam nesen metās burvīgā vasaras piedzīvojumā – ceļojumā uz Itāliju, kura laikā viņa guva pasakainas emocijas.

«Ceļojums bija salīdzinoši neilgs, sešas dienas, bet paguvām izbaudīt Toskānas kalnu burvību, Romu, Vatikānu, Florenci, Venēciju, Veronu un, protams, Gardas ezeru. Svinējām uzvaru futbolā kopā ar itāļiem vietējā picērijā. Es biju tik ļoti iejutusies, ka man tika piešķirts Itālijas karogs, ar ko just līdzi, un puķu virtenes ap kaklu! «Viva Italia!» Romā cēlāmies agri no rīta, lai pirms tūristiem paspētu nokļūt pie Trevi strūklakas. Piedzīvoju savu Fellīni momentu, nesaslapinot apģērbu. Mans Marčello Mastrojāni par to parūpējās. Redzēju Kolizeju. Pieskāros tām sienām, kas redzējušas to, par ko mēs tikai varam nojaust no vēstures grāmatām! Vatikānā piedzīvoju dievkalpojumu. Veronā atkārtoti satikos ar Džuljetu pie viņas mājas. Viņa diži nav mainījusies pa šo laiku.

Venēcijā beidzot ieraudzīju, kāds tad izskatās «Piazza San Marco». Cilvēku patiesi bija maz. Un kanāli tik tiešām ir kļuvuši dzidrāki, un zivis labāk redzamas. Florencē es pagāju garām Harijam Stailzam [britu dziedātājs]! Acu kontakts bija zibenīgs, un esmu diezgan droša, ka tas bija viņš!

Jo tajā laikā, kā ziņo «E News», viņš Toskānā atpūtās kopā ar draudzeni. Saplūdu ar dabu Gardas ezerā, peldoties kopā ar gulbju ģimenīti. Un vēl, un vēl, un vēl! Ir tik daudz, ko nepaguvu redzēt un pieredzēt... Viss vēl priekšā. Itālija viennozīmīgi ir manu ceļojumu augšgalā! Es jutos kā filmā!» par savu Itālijas piedzīvojumu stāsta Lelde Dreimane.

Ieteikumi tiem, kas vēlas ceļot uz Itāliju

Aktrise stāsta, ka Covid-19 dēļ atsevišķas vietas var arī vispār nedarboties, tātad der paredzēt rezerves variantus vietu apskatei. Tāpat der noskaidrot, vai apmeklējumam nav jāpiesakās iepriekš uz konkrētu laiku. Nepieciešams ceļošanai derīgs kovidsertifikāts (ērtākai lietošanai lejupielādēt telefonā QR kodu). Higiēnas precēm jāpievērš īpaša uzmanība. Lai arī roku dezinfekcija ir pat Itālijas sabiedriskajos transportos, tomēr ērtāk, ja tāda vienmēr ir pa rokai pašam.

Lelde stāsta, cik ļoti pandēmija ir skārusi pašu Itāliju un ar kādiem ierobežojumiem bija jārēķinās.

«Pandēmijas sekas nav acīmredzamas, taču skaidri ir jūtams, ka arī Itālijā pandēmijas dēļ ir ļoti cietusi ekonomika. Ir redzamas kafejnīcas, veikaliņi un citi uzņēmumi, kas nestrādā pilnā režīmā vai ir aizvērušies pavisam. Tāpat varētu būt izmaiņas cenās. Distancēšanās, dezinfekcija, maskas iekštelpās visur ir kā norma. Pie galdiņiem bāros un kafejnīcās cilvēki sēž savos burbuļos.»