VAKARA ZIŅAS. Rēzija Kalniņa vairs nav pašvaldības deputāte

© Facebook/Rēzija Kalniņa

Aktrise Rēzija Kalniņa pašvaldību vēlēšanās tika ievēlēta Mārupes novada domē, kur pārstāvēja Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» sarakstu. Uzreiz pēc novada domes jaunā sasaukuma pirmās sēdes 1. jūlijā viņa pavēstīja, ka deputāta pienākumus nevar veikt, un uzrakstīja attiecīgu iesniegumu.

Rēzija Kalniņa iesniegumā lūdza atbrīvot viņu no pienākumu pildīšanas, jo laika trūkuma dēļ nevarot savienot profesionālos un deputāta pienākumus. Atgādināsim, ka aktrise kopā ar vīru diriģentu Aināru Rubiķi izveidojusi mūzikas un mākslas telpu «OntariO», kas nosvinējusi gada jubileju.

Mārupes novada domes mājaslapā lasāms: «Izskatījusi Mārupes novada pašvaldības domes deputātes Rēzijas Kalniņas 2021. gada 1. jūlija iesniegumu (reģ.Nr.1/2-3/1741) ar lūgumu atbrīvot viņu no deputātu pienākumu pildīšanas, un saskaņā ar Pašvaldības domes deputāta statusa likuma 3. panta pirmās daļas 1. punktu, kas noteic, ka deputāta pilnvaras izbeidzas pirms termiņa ar brīdi, kad dome ir pieņēmusi lēmumu par deputāta pilnvaru izbeigšanos sakarā ar deputāta personisku rakstveida iesniegumu par savu pilnvaru nolikšanu. Atklāti balsojot ar 11 balsīm «par» (Nikolajs Antipenko, Mārtiņš Bojārs, Ira Dūduma, Andrejs Ence, Līga Kadiģe, Valdis Kārkliņš, Jānis Lagzdkalns, Jānis Lībietis, Uģis Šteinbergs, Dace Štrodaha, Gatis Vācietis), «pret» nav, «atturas» nav, Mārupes novada pašvaldības dome nolemj: 1. Izbeigt Mārupes novada pašvaldības domes deputātes Rēzijas Kalniņas pilnvaras. 2. Par pieņemto lēmumu informēt Mārupes novada Vēlēšanu komisiju. (..)»