Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass: Man svētki asociējas ar darbu

© Ģirts Ozoliņš/F64

16. jūlijā savu 50. dzimšanas dienu svinēja Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass. Šogad viņam aprit arī apaļi 30 darba gadi policijā.

«Vienmēr apbrīnoju cilvēkus, kuri savai dzimšanas dienai pievērš lielu uzmanību, jo uzskatu, ka man ar manu piedzimšanu ir maz sakara. Tie ir svētki maniem vecākiem, un man svētki ir manu bērnu dzimšanas dienas,» saka divu bērnu - Rūdolfa (27) un Annas (augustā būs 16) - tētis.

Viņš neslēpj, ka «profesionālais kretīnisms» veido zināmu attieksmi pret svētkiem kopumā, jo parasti, kad citiem ir svētki, pašvaldības policijai ir jābūt svinētāju drošības sardzē. «Tāpēc man svētki asociējas ar darbu,» saka Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks, atklājot, ka vismīļākie svētki viņam ir Ziemassvētki, jo tā ir retā reize, kad visa ģimene sanāk kopā, un tā ir tradīcija, kas nāk līdzi no bērnības.

Lai aizbēgtu no lielām orģijām savā dzimšanas dienā, Juris šai laikā parasti aiziet atvaļinājumā, lai varētu būt tikai šaurā ģimenes un tuvāko draugu, kaimiņu lokā. Un svinības ģimenes miera ostā Engurē vienmēr ir «absolūti pa mierīgo».

Taujāts, kāda būtu viņa sapņu dzimšana diena, Juris atteic, ka kopā ar ģimeni gribētu aizbraukt kādā skaistā ceļojumā, tālu, tālu. Arī viņa sievai nākamā gada janvārī ir apaļa jubileja, tad nu tagad tiek domāts, kad un uz kurieni aizbraukt abas jubilejas nosvinēt. Epidemioloģiskās situācijas dēļ konkrēts galamērķis vēl nav izvēlēts.

«Man visa kā ir gana - man ir gudri un veseli bērni, man ir brīnišķīga sieva, ar kuru dzīvoju jau 28 gadus, man ir interesants darbs un laba veselība. Tāpēc, ja man jautā, ko dzimšanas dienā novēlēt, prātā nāk Ziedoņa teiktais par to, ka tādas lielas laimes nemaz nav, ir tikai tādas mazas laimītes. Tad nu pats sev varu novēlēt katru dienu piedzīvot pa vienai mazai laimītei.»